Medicii urologi, specializati in tratamentul disfunctiei erectile, atrag atentia asupra terapiilor care promit vindecarea prin administrarea unor suplimente care nu sunt prescrise de medic. In cel mai bun caz, sustin acestia efectul este nul si pacientul se alege doar cu banii dati.
„Eu nu le recomand daca nu sunt prescrise la indicatia medicului. Riscurile ar fi sa dea o gramada de bani pe nimic, sa nu apara niciun efect – asta ar fi cel mai putin grav“, avertizeaza dr. Justin Aurelian, doctor in stiinte medicale si medic primar urolog, care trateaza cu succes pacientii cu disfunctii erectile in cadrul clinicii OK Medical din Bucuresti.
Potrivit acestuia, riscurile mai mari ar fi ca pacientul sa faca niste complicatii dupa administrarea lor, pentru ca nu poate garanta nimeni ca ceea ce e trecut pe cutie se afla si in comprimatul respectiv.
„Cel putin in cazul disfunctiei erectile sunt foarte multe suplimente care contin la randul lor medicamente de sinteza si automat pot da erectie, chiar au fost cazuri de erectie prelungita si au aparut alte complicatii. Eu nu recomand ca pacientul sa ia suplimente ca asa a citit pe internet, dar nici nu stiu de unde vin. O parte nu au dovezi stiintifice si in plus e greu de dovedit ca ele contin exact ce spun pe eticheta.“
Suplimentele cu testosteron afecteaza erectia
Medicul avertizeaza si asupra folosirii suplimentelor cu testosteron pentru cresterea masei musculare pentru ca pot afecta erectia. De asemenea, medicul atrage atentia si asupra amanarii vizitei la specialist.
„E mult mai greu sa tratezi un pacient care are o disfunctie erectila severa, decat un pacient care are o disfunctie erectila usoara. Daca el vine inca de la primele semne, putem diagnostica o alta afectiune care i-a indus aceasta disfunctie erectila si care poate sa fie cu risc vital, cum este diabetul zaharat, sau putem sa avem rezultate mult mai bune legate de terapie. Daca el tot amana si vine cand nu mai are erectie aproape deloc, bineinteles ca si rezultatele vor fi pe masura. Una e sa pleci de la zero si sa ajungi la 30%, poate nici atat si alta e sa pleci de la 40% si sa ajungi la 70%“, conchide medicul.
Sursa: adevarul.ro
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: