Un roman si sotia sa, si-au facut ferma de vaci in fostul pichet de graniceri din Ciupercenii Vechi. Costel Dinut si sotia sa au muncit ani buni in Norvegia, iar acum s-au intors in tara si si-au deschis ferma de vaci.
Fost pichet de graniceri transformat in ferma de vaci
Satul Ciupercenii Vechi se afla in municipiul Calafat in judetul Dolj, Oltenia. Fostul pichet trebuia sa fie azil de batrani, insa se pare ca zona se confrunta deseori cu inundatii, iar cladirea nu putea fi transformata niciodata in azil. Familia care a luat-o in grija nu a vrut sa ajunga ruina a comunitatii, fiind ajutata de catre Primarie sa puna usi si ferestre.
Cladirea si terenul au fost concesionate fermierului Costel Dinut, care a inconjurat intreaga suprafata cu gard electric. Astfel, proprietatea acestuia e devenit subiect de cearta intre fermierii din zona. Cu toate ca fermierii au depus plangeri, Primaria a declarat ca gardul electric are 12 volti si este alimentat de un panou solar, care nu necesita aprobare.
Mai mult, ceilalti fermieri vecini au depus plangere la Primarie, apoi au primit amenda acasa dupa doua saptamani, deoarece declaratiile acestora nu erau conforme cu Ordonanta Militara nr.3. Acestia se plangeau de faptul ca din cauza gardului electric pus de noul proprietar, nu mai aveau drum de acces. Insa, proprietarul sustine ca exista alt drum pentru ceilalti propritari de animale, doar ca ocoleste mai mult si de aceea ei preferau sa treaca prin proprietatea acestuia.
Suprafata proprietatii a fost inconjurata de grad electric
„Cladirea fostului pichet fusese lasata ca destinatie unui camin de batrani, dar nu s-a mai finalizat proiectul. Drept urmare, in 2013, a fost concesionata, odata cu suprafata din jurul cladirii, in vremea fostului primar. Gardul electric de care se face vorbire este de doar 12 volti si nu necesita aprobare”, a declarat primarul din Calafat, Lucian Ciobanu, informeaza evz.ro.
Sotii Dinut au povestit ca au muncit mult pentru a deschide ferma de vaci si pentru a fi sigur ca se afla in legalitate, acestia s-au interesat la cadastru si APIA daca acel drum exista si in acte. De fapt, drumul nu exista, el fiind facut in timp de ceilalti fermieri din zona.
Astfel, el si-a ingradit terenul concesionat, pentru ca ceilalti fermieri sa nu isi mai lase animalele pe proprietatea acestuia si sa nu mai gaseasca gunoaie. Iar firul electric pe care l-a pus impiedica vacile sale sa iasa de pe proprietate si nici alte animale nu pot intra. Fermierul a sustinut ca in orice tara civilizata se procedeaza la fel.
„Am investit toti banii pe care i-am castigat, muncind cu sotia mea in Norvegia, in aceasta ferma de vaci. M-am interesat la cadastru si la APIA, de unde primesc subventii, daca acel drum despre care se plang ceilalti exista pe harta cadastrala. In acte, nu exista. Atunci am fost sfatuit sa imi ingradesc propritatea. Sunt oameni care au animale si le lasa pe proprietatea concesionata de mine, arunca gunoaie si, atunci, ce sa fac? Am pus un fir electric cum se face in toate tarile civilizate ca sa nu permita nici intrarea animalelor pe proprietatea mea, dar nici sa nu iasa vitele mele”, a mai declarat fermierul pentru Evenimentul Zilei.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: