Afectiunile maduvei spinarii sunt deseori devastatoare. Acestea pot produce tetraplegie, paraplegie si deficite senzoriale mult mai grave decat oriunde in sistemul nervos deoarece maduva spinarii contine, intr-o mica sectiune transversala, aproape intreg sistemul efector motor si de aport senzorial ale trunchiului si membrelor.
Utilizarea eficienta a procedurilor diagnostice, ghidata de invatarea corecta a anatomiei si a caracteristicilor clinice celor mai frecvente boli ale maduvei spinarii, este adeseori cheia unui prognostic favorabil.
Iata ce plante medicinale sunt recomandate in afectiunile maduvei spinarii:
- Coada soricelului. 1 lingurita de flori se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute si apoi se strecoara. Se beau cate 3 cani pe zi. De asemenea, se mai poate face si o tinctura din 50 g planta maruntita, pusa la 250 ml alcool sanitar si tinuta timp de 15 zile. Acesta este un preparat foarte util pentru frectii pe coloana vertebrala. Se fac de 2-3 ori pe zi.
- Luminita noptii. Se foloseste uleiul din seminte. Se va putea folosi la diferite frectii locale pe coloana vertebrala, de 2-3 ori pe zi, dupa ce s-a facut o spalatura cu apa si sapun sau chiar cu alcool diluat cu apa in diferite proportii. Intern se poate lua cate 1 capsula de 3 ori pe zi. Poate fi foarte eficiente in multe afectiuni ale maduvei spinarii. In urma recentelor cercetari s-a stabilit ca aceasta planta ajuta chiar si in una dintre cele mai grave afectiuni – scleroza in placi sau cancer.
- Cimbru. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot beai cate 3 cani pe zi. Se mai poate face din 50 g planta maruntita, pusa la 250 ml alcool sanitar si tinuta timp de 15 zile, un preparat foarte util pentru frectii pe coloana vertebrala zilnic de 2-3 ori.
- Salvie. 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: