Cei mai buni pesti pentru o inima sanatoasa sunt somonul si pastravul, iar citricele sunt cele mai potrivite alaturi de acesti pesti. De aceea, v-am pregatit in cele ce urmeaza o reteta de somon inabusit cu grapefrut.
Somon inabusit cu grapefrut – Reteta
Ingrediente:
-1 grapefrut;
-1 lingura ulei de masline;
-2 bucati de somon, groase de 1,5 cm;
-1 lingurita ceapa verde, taiata.
Mod de preparare somon inabusit cu grapefrut:
Taiati grapefrutul in jumatati si scoateti membrana de la fiecare felie.
Stoarceti-l si pastrati sucul ramas.
Puneti uleiul intr-un vas de copt din sticla termorezistenta si intoarceti bucatile de peste pentru a le unge pe toate partile. Turnati 2 linguri de suc de grapefrut deasupra pestelui.
Acoperiti cu o felie potrivita pentru cuptorul cu microunde si coaceti timp de 7 minute pe mediu. Intoarceti pestele si puneti feliile de grapefrut deasupra lor.
Acoperiti din nou si coaceti alte 7 minute pe mediu. Presarati ceapa verde peste peste si serviti.
Metoda alternativa. Pestele poate fi gatit si pe aragaz, la foc mic, intr-o tigaie cu capac bine inchis. Folositi 1/4 cana suc de grapefrut.
Vezi si:
Informatii nutritionale caras. Tot ce trebuie sa stii despre ”pestele poporului”
Extractul din seminte de grepfrut. De ce este considerat „antibioticul de origine vegetala”
Sursa: „Supermancaruri, 300 de retete din bucataria ideala, pentru sanatatea mintii, trupului si a mintii” – Dolores Ricco
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: