4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

S-a demonstrat ca aceasta vitamina reduce anxietatea!

Potrivit Asociatiei de anxietate si depresie din America, tulburarile de anxietate sunt cele mai frecvente boli mentale din Statele Unite, afectand 40 de milioane de adulti sau 18% din populatia SUA. Tulburarile de anxietate sunt tratabile, dar multi solicita ajutor sub forma de medicamente pe baza de prescriptie medicala. Dar daca ar exista un mod mai natural de tratare a anxietatii? Cercetarile recente sugereaza ca exista si metode naturiste.

S-a demonstrat ca aceasta vitamina reduce anxietatea! – Intelegerea anxietatii

Senzatia de anxietate este o emotie pe care majoritatea oamenilor o intalneste din cand in cand. La cineva care sufera de o tulburare de anxietate, senzatia de anxietate este atat de coplesitoare incat poate interfera cu capacitatea lor de a duce o viata fericita. Exista mai multe tipuri de tulburari de anxietate:

Atacul de panica – persoanele care sufera de aceasta afectiune au senzatii de teroare care apar brusc si in mod repetat, fara avertisment.
Tulburarea de anxietate sociala – De asemenea, numita si fobie sociala, aceasta implica o ingrijorare coplesitoare si o constiinta de sine fata de situatiile sociale de zi cu zi.
Fobii specifice – Sunt temeri intense despre un anumit obiect sau situatie, cum ar fi teama de inaltimi sau spatii inchise.
Tulburarea de anxietate generalizata – Este o ingrijorare excesiva, nerealista si o tensiune constanta, chiar daca nu exista nimic care sa provoace anxietate.

Cauza exacta a tulburarilor de anxietate este inca studiata, dar cercetatorii cred ca multe dintre aceste tulburari sunt cauzate de o combinatie de factori, inclusiv schimbarile in creier si stresul de mediu. Studiile au aratat ca stresul sever sau de lunga durata poate schimba modul in care celulele nervoase transmit informatii dintr-o regiune a creierului la alta. Alte studii au aratat ca persoanele cu tulburari de anxietate au schimbari in anumite structuri ale creierului care controleaza amintirile legate de emotii puternice, iar trauma poate declansa o tulburare de anxietate.

S-a demonstrat ca aceasta vitamina reduce anxietatea! – Vitamina anti-anxietate

Desi exista mai multe abordari diferite pentru tratarea anxietatii, cum ar fi consilierea, terapia de relaxare si modificarile dietetice si de stil de viata, multi dintre cei care sufera de tulburari de anxietate recurg la medicatia de prescriptie medicala. Cercetarile recente au aratat totusi ca poate lipsi o vitamina importanta din dieta celor care sufera de tulburari de anxietate.

Niacin sau vitamina B3 este una dintre vitaminele complexe B solubile in apa. Este esentiala pentru repararea ADN-ului, sinteza hormonilor steroizi si metabolismul energetic. Niacin are capacitatea de a relaxa tesutul muscular care compune arterele, marind diametrul lor – un proces numit vasodilatare. Acest lucru duce la cresterea fluxului sanguin si reduce tensiunea arteriala si, de asemenea, creste nivelul HDL, reducand in acelasi timp nivelul de LDL pentru a imbunatati in continuare sanatatea cardiovasculara. In ceea ce priveste anxietatea, niacina actioneaza ca un antidot la adrenalina, care este adesea suprapusa la cei care sufera de anxietate.

Unii cercetatori cred ca niacina poate, de asemenea, ajuta la reducerea anxietatii si a depresiei, promovand in acelasi timp un somnmai odihnitor. Conform aspectelor biochimice, fiziologice si moleculare ale nutritiei umane, este posibil ca capacitatea niacinului de a creste fluxul sanguin, de a reduce tensiunea arteriala, de a elimina excesul de adrenalina si de a regla hormonii, poate contribui la sentimentele de relaxare, ajutand la eliminarea stresului la cei care sufera de tulburari de anxietate .

Adaosul zilnic recomandat de niacin variaza in functie de varsta si sex, asa ca consultati un medic specialist inainte de a lua orice supliment pentru a va asigura ca este potrivit pentru voi.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole