14.1 C
București
luni, octombrie 28, 2024

Remedii naturiste pentru furuncul. Cum tratezi aceste eruptii ale pielii

Furuncul anunta de obicei sistem imunitar scazut. Sunt mai des intalnite la persoanele care au diabet. Iata cateva remedii naturiste pentru furuncul.

Remedii naturiste pentru furuncul – plante obisnuite pentru afectiuni mai rare

Remediu cu sapurnita. Plagile, eczemele, furunculele, spalate cu fiertura de sapunarita, se vindeca mai repede. Sub forma de bai, ajuta la distrugerea oxiurilor. Decoctul de sapunarita se prepara din 2-3 grame radacina maruntita, care se fierbe 30 minute in 250 ml de apa. Dupa racire, se strecoara. In cursul unei zile se iau 3-5 linguri. Se mai poate prepara prin macerare la rece timp de 8 ore, folosindu-se o lingurita de radacina la o ceasca cu apa rece. Se bea toata cantitatea, treptat, in cursul unei zile sau se fac spalaturi in cazul furunculelor.

Compozitia maslinelor este extrem de bogata in vitamine si minerale: vitaminele A, B, C, E, F, saruri minerale si materii azotate, grase, sulf, fosfor, cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, protide, celuloza, etc. Astfel, atat fructele, cat si frunzele sau uleiul de masline sunt folosite pentru tratarea mai multor afectiuni, precum: abcese, afectiuni digestive, anemii, arsuri, colici, afectiuni hepatice, colici, constipatie, diabet zaharat, dureri, entorse, furuncule, hepatite, paradontoza, reumatism, viermi intestinali.

Remediu cu decoct din frunze de maslin. Se prepara un decoct din 500 de ml de apa plata sau de izvor si 20 de frunze de maslin, care se lasa la macerat timp de 12 ore intr-un vas. Dupa acest timp, se strecoara si lichidul obtinut se da in clocot o data, se lasa la infuzat 5 minute. Se pastreaza intr-un termos si se bea pe parcursul intregii zile. In cazul furunculelor, se fac 3-4 spalaturi cu acest decoct zilnic pana la vindecare. Vezi si Furunculoza. Cum tratezi aceasta afectiune cu ajutorul plantelor medicinale

Remedii naturiste pentru furuncul – spalaturi cu plante

Remediu cu coada-calului. Datorita actiunii sale antimicrobiene si antiinflamatorii, cataplasma cu coada calului ajuta la reducerea inflamatiei si vindecarea infectiei de la nivelul furunculelor sau abceselor. Pentru a pregati o compresa, se inmoaie planta uscata si maruntita in apa calduta timp de 15 minute si apoi se impacheteaza planta inmuiata intr-un tifon si se aplica, timp de 5-10 minute, pe locul afectat. De asemenea, pentru a reduce inflamatia si durerea se poate prepara o pasta din frunzele de coada calului care se aplica pe zona afectata.

Ulei de oregano. In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee, se fac apli­catii pe piele, cu masaje, pana la absorbtia totala a ule­iului, iar in cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.

Faina de in. Aceasta calmeaza durerile si ajuta la colectarea si evacuarea puroiului. Se pun cataplasme din faina de in amestecata cu apa fierbinte pana devine o pasta omogena si se mentin timp de 2-3 ore pe locul afectat, de preferat calde.

Remediu cu splinuta. Splinuta este eficienta in furuncule si rani purulente. Frunzele proaspete de splinuta se zdrobesc si se aplica pe zona afectata. Se bandajeaza cu un tifon si se lasa sa actioneze timp de cateva ore. Tratamentul se face de 2 ori pe zi, timp de 3 zile.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole