Vacanta de vara a luat sfarsit, iar cei mici se pregatesc sa reinceapa scoala. Pe langa rechizite si hainute noi, parintii trebuie sa se asigure ca puiul lor este pregatit si din punct de vedere al sanatatii pentru noul an scolar. Intoarcerea la scoala si intrarea in colectiv a copilului determina expunerea acestuia la diversi agenti infectiosi. Cum nimeni nu isi doreste ca cel mic sa se confrunte cu o gripa sau o viroza inca din primele zile, este bine pentru parinti sa invete cum sa isi imunizeze copilul impotriva microbilor.
De ce sa iti imunizezi copilul?
Este mult mai simplu sa prevenim o boala decat sa o vindecam. Imunizarea este o modalitate de a ne proteja impotriva acțiunii germenilor patogeni sau a toxinelor acestora. Odata imunizat, organismul nostru are mai multa putere pentru a lupta impotriva bolilor cu care vine in contact.
Organismul poseda propriile mecanisme de aparare impotriva agentilor patogeni. Aceste mecanisme alcatuiesc sistemul imunitar. Prin producerea de anticorpi, acesta lupta impotriva bolii sau a infectiei. Uneori, sistemul imunitar la copii are nevoie de ajutor pentru a lupta impotriva bolilor. Cea mai eficienta metoda pentru a pregati organismal pentru aceasta lupta este imunizarea.
Ce puteti face pentru a intari sistemul imunitar al copiilor in timpul anotimpului rece?
- Eliminarea zaharului si a bauturilor carbogazoase
Pentru copii, zaharul si bauturile racoritoare au devenit nelipsite din dieta lor zilnica. Consumate fara limite, acestea pot provoca dereglari majore in metabolism si scaderea imunitatii. Specialistii recomanda inlocuirea bauturilor carbogazoase cu sucurile naturale.
- Consumul de alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3
Consumul zilnic de vitamine si minerale ajuta organismul sa functioneze ca un scut protector impotriva amenintarilor din exterior. In timp ce aportul de zinc este essential pentru intarirea sistemului imunitar si ajuta la reducerea incidentei episoadelor de raceala, vitamina C stimuleaza sistemul imunitar.
Vitamina D este, de asemenea, implicata in mod direct in stimularea sistemului imunitar si cunoscuta pentru rolul ei in scaderea sansele de contactare a bolilor infectioase de sezon. Unele studii de specialitate arata ca persoanele cu deficit de vitamina D sunt mai predispuse la a dezvolta infectii ale cailor respiratorii superioare.
- Cura de echinaceea
Echinacea contribuie la intarirea imunitatii organismului si ajuta in apararea impotriva infectiilor prin cresterea numarului leucocitelor care lupta cu boala si activeaza substantele chimice antivirale.
Nu lasa sezonul rece sa fie un motiv in plus de ingrijorare. Descopera gama larga de produse pentru intarirea imunitatii de pe Planteea.ro!
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
Hey! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!