2.7 C
București
joi, noiembrie 28, 2024

Pastele, beneficiile celei mai rapide mancaruri

Pastele sunt un tip de mancare italieneasca, care este facuta din aluatul nedospirat extras din faina de grau dur combinata cu oua, apa si formata in diferite forme. Pastele sunt impartite in paste proaspete si paste uscate. Pastele proaspete se fac manual sau folosesc masini. Este un tip de mancare usor de facut, sunt hranitoare, dau energie si oricine le poate gati.

Grecii antici au folosit aluatul turtit din care se face lasagna. Se stia combinatia de ou si grau cu apa inainte de a fi prajita pe pietrele fierbinti. Se stia ca se poate coace. A fost luata de romani in secolul I d.Hr., facand un fel de mancare numit lasagna cu peste sau carne. In secolul al V-lea, taiteii erau cunoscuti in Talmud. A fost preparat ca paste in tarile arabe care apoi s-au raspandit in Italia. Patrunderea arabilor in Sicilia le-a introdus si acolo. Produsul realizat din faina sub tot felul de foarme a fost introdus la Palermo.

Pastele sunt servite in toate restaurantele. Este o masa hranitoare, care este mai usor de facut. Are un continut ridicat de fibre. Are proprietati antioxidante care ajuta la prevenirea diabetului. Acestea satisfac foamea si stocheaza energie. Sunt incarcata cu o cantitate adecvata de minerale, vitamine si fitonutrienti.

Beneficiile pastelor

Muschii cardiaci

Vitamina ajuta la formarea neurotransmitatorului acetilcolina care transfera mesajul intre muschi si nervi si promoveaza functia cardiaca. Aportul de vitamina B1 de catre pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva ajuta la prevenirea bolilor de inima.

Accident vascular cerebral

Homocisteina este cauza atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale care ajuta la prevenirea creierului. In plus, aportul ridicat de homocisteina duce la slabirea oaselor si creste probabilitatea fracturilor. Vitamina B9 controleaza substantele chimice din organism care scad sansele de accident vascular cerebral.

Functiile creierului

Fierul ajuta la dezvoltarea creierului. Ajuta la alimentarea cu oxigen a creierului care foloseste aproximativ 20% din oxigen. Fierul este asociat cu functiile creierului. Fluxul de sange promoveaza activitatea cognitiva si formeaza cai neuronale care previn afectiunile cognitive, cum ar fi boala Alzheimer si dementa.

Trateaza sindromul premenstrual

Femeile trec prin sindrom premenstrual. Asadar, manganul ofera ameliorare de dureri de cap, schimbari ale dispozitiei, iritabilitate si depresie. Ar trebui sa consultati medicul inainte de a utiliza mangan pentru PMS.

Par sanatos

Proteinele sunt esentiale pentru mentinerea parului sanatos si previn deteriorarea acestuia. Studiile arata ca proteinele joaca un rol vital in cresterea parului. Datorita acestui fapt, proteinele sunt utilizate in producerea produselor de ingrijire a parului, cum ar fi balsamurile.

Trateaza artrita

Cuprul are proprietati antiinflamatorii care scad simptomele artritei. Oamenii folosesc bratari de cupru pentru a vindeca starea artritei. Este un ajutor pentru artrita prin depozitarea cuprului in apa peste noapte pentru a dobandi urmele de cupru. Ajuta la intarirea sistemului muscular.

Ajuta digestia

Niacina este un ajutor pentru functiile normale ale sistemului digestiv, nervilor, imbunatateste pofta de mancare si pielea stralucitoare.

Ajuta productia RBC

Riboflavina este necesara pentru producerea de celule rosii din sange, precum si a anticorpilor din corpul uman care ridica oxigenarea si circulatia in sistemele organelor.

Repara celulele

Ajuta la repararea intretinerii si procesului celulelor corpului care se uzeaza si se rupe usor. Promoveaza celulele corpului si sanatatea generala. Formeaza proteine ​​si stimuleaza hormonii pentru a spori activitatea metabolica.

Sanatatea prostatei

Zincul este esential pentru tratarea afectiunilor prostatei. Deficitul de zinc duce la marirea glandei prostatei si a cancerului. Pacientii cu tulburari de prostata trebuie sa consume zilnic 15 mg de zinc. Scade sansele de aparitie a tumorii in prostata. Vezi si: Cum alegi painea si pastele. Dusmanii dietelor pot fi ”imblanziti”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole