Periutele de dinti electrice au devenit din ce in ce mai ieftine si mai accesibile pentru publicul larg. Daca nu ne crezi, poti arunca o privire peste lista urmatoare de periute electrice.
Multe persoane, insa, au ajuns sa se intrebe daca aceste periute sunt doar o inventie de marketing prin care clientii sa fie atrasi sau chiar exista si avantaje reale asupra sanatatii cavitatii bucale pe care le pot aduce.
Incercam sa lamurim cateva din miturile frecvente legate de periutele electrice.
1 Periutele electrice curata mai bine ca cele clasice
Medicii spun ca cel mai important la periajul dentar nu e tipul de periuta folosita ci regularitatea si perseverenta cu care urmarim rutina zilnica de igienizare.
Periajul trebuie sa fie de cel putin doua ori pe zi, in special seara, inainte de culcare. In plus, trebuie sa folosim si ata dentara zilnic. Exista diferente intre periuta de dinti electrica si cea clasica, insa ele nu tin neaparat de eficienta, ci de gradul de comoditate in folosire.
Concluzie: periutele electrice nu curata neaparat mai bine decat cele clasice si, mai ales, nu suplinesc numarul de spalari dintr-o zi.
2 Periutele electrice iti distrug smaltul dintilor
Periutele de dinti nu distrug smaltul dintilor, orice tip de model ar fi utilizat. Cu toate astea, fie ca vorbim de periute electrice sau manuale, exista unele persoane care aplica o presiune foarte mare in timpul periajului.
In special in cazul barbatilor se intampla acest lucru si e un semn ca perii sunt prea imprastiati si trebuie schimbata periuta, sau capul periutei in cazul celor electrice. Presiunea prea mare aplicata poate sa duca la retragerea gingiei, la rani si chiar la tocirea mai rapida a smaltului.
Unele periute electrice chiar au un led care se aprinde atunci cand se aplica presiune prea mare pe periuta.
3 Periutele electrice sunt scumpe
Un mit complet fals e legat de pretul periutelor electrice. Daca la inceput erau putine modele disponibile pe piata si tehnologia era relativ noua, preturile erau si ele mari.
Acum insa, exista o diversitate de periute electrice, iar costurile de intretinere, schimbare a capetelor sunt mai mici decat achizitionarea unei noi periute clasice. Mai ales ca si in randul periutelor manuale exista foarte multe modele si unele chiar destul de costisitoare.
Ca reper, exista numeroase periute electrice care au preturile in jurul sumei de 50 de lei si vin impreuna cu 2-3 capete de rezerva, iar achizitia altor capete ulterior este si ea destul de ieftina si accesibila.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: