Lumanarica este o planta inalta, cu flori colorate in galben, care lumineaza campurile. Calitatea sa terapeutica a fost descoperita inca din Antichitate, cand Hipocrate o recomanda ca leac contra ranilor. In prezent, datorita compozitiei chimice si a efectelor binefacatoare, lumanarica este un adevarat remediu pentru piele.
Extern, de la lumanarica se poate utiliza intreaga planta, inclusiv radacina, care contin mucilagii, tanin, ulei volatil, saponozide, lipide si o sumedenie de substante minerale.
Iata mai jos 2 retete, pe baza de lumanarica, foarte eficiente pentru tenul sensibil:
Reteta – Masca cu lumanarica si miere pentru ten sensibil
Pentru a prepara aceasta masca, ai nevoie de 30 g lumanarica uscata (se folosesc atat florile, cat si radacina) si 15 g miere poliflora.
Planta uscata se marunteste cu ajutorul rasnitei electrice, iar deasupra se adauga mierea, dizolvata in 2 linguri cu apa calduta. Se amesteca pana la omogenizare, apoi mixtura se aplica pe fata. Indicat este ca aceasta masca sa fie lasata sa actioneze jumatate de ora, dupa care se clateste cu apa calduta. Efectul este unul de catifelare si improspatare a tenului. Mierea are rolul de a calma eruptiile cutanate, de a vindeca micile imperfectiuni ale tenului, hranind-o si conferindu-i o stralucire naturala.
Reteta -Masca cu lumanarica si argila
Pentru a prepara aceasta masca, ai nevoie de o lingura decoct din petale si frunze de lumanarica si o lingurita de argila.
Argila si decoctul se amesteca pana la omogenizare, iar mixtura obtinuta se aplica pe fata, ca o masca si se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se clateste ceai caldut de musetel.
Argila hraneste pielea in profunzime, vindeca si dezinfecteaza, ajuta la detoxifierea pielii si mentine pielea tanara.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: