Acest lichior de anason nu este prea cunoscut la noi in tara. Aceasta este mai degraba o bautura italieneasca, cunoscuta si sub numele de sambuca.
Se pare ca primul lichior din aceasta planta medicinala dateaza din 1851, iar in anul 1945, Angelo Molinari a creat o reteta de lichior Sambuca Extra pe baza unei plante de anason si din acel moment a inceput productia in masa a lichiorului de anason.
Cum se prepara lichiorul de anason – Reteta
Pentru a prepara acest lichior, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 litru alcool de 90°
- 40 g anason stelat
- 5 boabe de coriandru
- o bucatica de scortisoara
- sirop din 400 g zahar si ½ l apa
Mod de preparare:
Intr-o sticla se pune alcoolul, apoi se adauga si anasonul, coriandrul si scortisoara. Se inchide bine sticla si se lasa asa pentru 2 luni. La final, se adauga siropul de zahar, se agita zilnic, timp de 1 saptamana. Se filtreaza si se depoziteaza la rece.
Se serveste cu felii de portocala sau lamaie si un pahar de apa minerala.
Lichior de anason – Beneficii
Proprietatile benefice ale lichiorului de anason sunt determinate de prezenta uleiurilor esentiale. Aceasta bautura te ajuta sa scapi de o tuse puternica, are un efect benefic la raceli si improspateaza respiratie. De asemenea, lichiorul de anason creste secretia glandelor digestive, imbunatateste imunitatea si reduce tensiunea nervoasa.
Vezi si: Infuzie si pulbere de anason. Doua preparate benefice sanatatii noastre
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Vezi si: Lichior de anason. Reteta unei bauturi aromate si delicate […]