Infectia urinara sau pielonefrita este o afectiune a rinichilor manifestata deseori ca urmare a actiunii unor bacterii. In general, infectia renala apare in asociere cu infectiile tractului urinar superior.
Infectia renala se manifesta prin urinari frecvente, dureroase, insotite de usturimi. De asemenea, pot aparea si febra, dureri lombare, urina tulbure sau cu sange, greata si voma. Infectiile renale pot duce la leziunea permanenta a rinichilor si la insuficienta renala, necesitand dializa pe viata sau transplant de rinichi (se va aplica tratamentul medicamentos in acest caz).
In prevenirea si tratarea infectiei renale sunt eficiente numeroase plante medicinale, acestea completand cu succes, regimul si tratamentele medicamentoase.
Plantele recomandata in aceasta afectiune sunt: afin, agris, brancuta, cerentel, cimbru, ciubotica cucului, coada calului, coada racului, coada soricelului, galbenele, iasomie, isop, hrean, linarita, merisor, mur, nuc, osul iepurelui, pelin, pin, urzica, usturoi, vulturica.
Iata mai jos modul lor de preparare si actiune terapeutica:
- Merisor – frunzele sunt indicate in majoritatea afectiunilor renale, avand o foarte mare actiune antibiotica. Se pun 2 lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
- Mur – se folosesc frunzele si ramurile tinere. Se vor marunti 2 lingurite de planta care se vor pune la 250 ml apa. Se fierbe timp de 15 minute si apoi se strecoara. Se beau cate 3 cani pe zi.
- Coada-soricelului – este foarte utila la infectii avand in componenta azulena care este un antibiotic puternic care distruge foarte multi microbi. Se adauga 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. De asemenea, se pot face si spalaturi vaginale sau cu cantitate mai mare de planta chiar bai complete in care se va sta timp de 30 minute.
- Galbenele – se pun 2 lingurite maruntite de flori la 250 ml apa clocotita. Se acopere timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. Pentru spalaturi se va folosi mai multe flori.
- Pelin – este considerat un foarte bun antibiotic. 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se consuma 2-3 cani pe zi. Se poate folosi si la spalaturi.
- Pin – 2 lingurite de ramurile tinere maruntite se adauga la 250 ml apa. Se fierb timp de 15 minute, se strecoara si se consuma 3-4 cani pe zi. Are o actiune deosebita in distrugerea microbiana. Se poate folosi si la spalaturi.
- Osul iepurelui – produce diureza si are un efect antibiotic puternic. Se face un ceai din 2 linguri de radacina maruntita la 500 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se consuma in cursul unei zile pana la 3 cani pe zi.
- Vulturica – Se adauga 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa. Se fierbe timp de 5 minute, se strecoara si apoi se consuma 3 ceaiuri pe zi.
- Cimbru – 1 lingurita de pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute si se strecoara. Se beau cate 3-4 cani pe zi.
- Ciubotica-cucului – 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. De asemenea, se pot folosi si radacina si rizomii plantei. Se pune 1 lingurita de radacina maruntita la 250 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.
- Urzica – se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se va consuma intern 3-4 cani pe zi. De asemenea, este foarte utila si pentru spalaturivaginale.
- Nuc – se adauga 2 lingurite de frunze maruntite la 250 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 3 cani pe zi.
- Afin – frunzele contin suficient tanin pentru a avea o actiune antibiotica foarte puternica. Se vor pune 2 lingurite frunze maruntite la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.
- Agris – fructele si frunzele au un efect antibiotic destul de puternic. Se consuma fructele in starea lor naturala sau sucul, cate 50 ml luat in combinatie cu alte sucuri de 3 ori pe zi. De asemenea, se folosesc si frunzele. 2 lingurite de frunze maruntite se adauga la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute dupa care se vor strecura. Se consuma 3 ceaiuri pe zi pentru efectul antibiotic pe care-l au si in plus pentru faptul ca maresc diureza.
- Brancuta – este indicata in litiaze urinare si in infectii urinare. Se foloseste planta proaspata, dupa care se pot utiliza cu succes si semintele. O lingurita de planta proaspata se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.
- Cerentel – este indicat atat la infectii urinare, cat si la hemoragii. Se adauga 2 lingurite de rizom maruntit la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.
- Coada calului – 2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara si se pot consuma 2 cani pe zi. Extern se vor face bai de sezut din 4 linguri de planta maruntite, fierte timp de 15 minute in 500 ml apa si strecurate. Se va sta 20 minute in vasul cu apa calda.
- Coada-racului – este utila atat la infectii, cat si la hemoragii. Se va pune 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere apoi pentru 15 minute si se strecoara. Se beau cate 3 cani pe zi.
- Iasomie – este foarte activa in infectii renale. Se adauga 2 lingurite de flori maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se beaa cate 3 cani pe zi sau se pot face cu ea si spalaturi.
- Isop – este foarte utila in infectiile urinare. Se adauga 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Din cantitate dubla de planta se pot face spalaturi vaginale.
- Linarita – are un puternic efect de antibiotic si este indicata in infectiile urinare. 1 lingurita de planta maruntita se va pune in 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se consuma apoi in decursul zilei cu inghitituri mici. Se pot face spalaturi cu 4 linguri de planta maruntite puse la 2 litri de apa clocotita, apoi strecurat.
Nu uitati ca aceste tratamente sunt de lunga durata!!!
Iata mai jos si 2 retete naturiste indicate in infectia renala:
- 1 lingurita de coada calului, 2 lingurite de rizom de pir, 1 lingurita frunze de nuc si o jumatate de pumn de codite de cirese se pun in 500 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute. Se strecoara si se bea intreaga cantitate in cursul zilei.
- 1 lingurita din flori de galbenele, flori de coada soricelului, radacina de cerentel si coada calului (total 4 lingurite). Se pun la 500 ml apa si se fierb timp de 5 minute. Se strecoara si se bea intreaga cantitate in cursul unei zile.
Tinctura de propolis este si ea extrem de benefica in infectiile renale.
Se va lua tinctura de propolis. Se va lua cate 2 picaturi de tinctura la fiecare 5 kg corp. Daca aveti 50 kg atunci va trebui sa luati 20 de picaturi de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este sa se puna pe un miez de paine, se mesteca bine in gura, apoi se inghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale. Este bine sa se ia o perioada de minimum 2 saptamani. Este utila fiind un antibiotic natural cu spectru mare de actiune.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: