4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Gunpowder. Ce trebuie sa stii despre ceaiul care „explodeaza”

Gunpowder este o planta cultivata de mai bine de 2500 de ani in provincia Zhejiang, China. Numele se traduce ca ‘’praf de pusca’’, datorita aspectului sau, frunzele fiind rulate sub forma unor granule mici, de culoare verde-cenusiu, care seamana cu praful de pusca, iar atunci cand sunt puse in apa fierbinte, frunzele plantei se comporta ca si cand ar „exploda”.

Gunpowder face parte din categoria ceaiurilor verzi. Acesta are un gust intens (de cupru), usor amarui, cu aroma de fum si un miros ierbos, putin mentolat si picant.

In trecut, acest ceai era al doilea cel mai scump pe piata londoneza, dupa Wu Yi Oolong, deoarece, spre deosebire de alte frunze de ceai, care sunt in mod natural uscate si prelucrate, frunzele de Gunpowder sunt pastrate in stare proaspata in scopul de a-si pastra aroma pentru o perioada mai lunga de timp.

Ceaiul Gunpowder contine cofeina (35-40 mg/ portia de circa 250 ml) si este foarte bogat in antioxidanti, compusi cu nenumarate beneficii pentru sanatate.

Specialistii spun ca o singura ceasca de ceai Gunpowder pe zi este mai mult decat recomandata. Efectul acestuia este revigorant si racoritor, dar in acelasi timp si linistitor.

Iata cateva beneficii ale ceaiului Gunpowder:

Antioxidantii din frunzele plantei au rolul de a preveni aparitia celulelor canceroase, de a intari sistemului imunitar, de a purifica organismul, de a mentine pielea frumoasa, de a pastra sistemul digestiv sanatos si de a ajuta in prevenirea cariilor.

Cum se prepara ceaiul Gunpowder:

Frunzele plantei se pun la uscat, apoi se expun la aburi si se ruleaza strans, in granule, care ulterior mai trec printr-un proces de uscare.

Pentru prepararea ceaiului, se pune la fiert o cana de apa si cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, apoi se adauga o lingutita de planta sau 2-3 pelete in apa fierbinte si se lasa la infuzat. Pentru o aroma mai placuta, se poate adauga o frunza de menta si cateva cateva picaturi cu suc de lamaie.

Sfat: Daca este incepator, lasa ceaiul la infuzat doar 1 minut, pentru a te obisnui cu gustul si abia in zilele urmatoare poti mari durata de infuzare pana la 3-4 minute, pentru un gust mai puternic.

Vezi si: Ce spun studiile despre beneficiile ceaiului

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole