4.3 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Fara facturi si vecini. Cum sa traiesti pe cont propriu intr-o casa in mijlocul naturii

A avea experiente extreme zi de zi era un lucru absolut normal pentru oamenii din trecut, mai ales pentru cei care se nasteau in zone greu accesibile. Daca esti o persoana non-conformista si vrei sa traiesti diferit, iata cateva ponturi despre cum sa traiesti in salbaticie in propria casa, fara vecini, fara batai de cap.

1 – Gaseste zona potrivita si creioneaza proiectul casei tale. Muntele ofera nu numai aer curat, dar si liniste, sentimentul de libertate, necesitatea de miscare. Daca tot ai in plan sa scapi de aglomeratie, construieste-ti propria oaza de relaxare. O casa de lemn simpla, mica si cocheta, cu absolut toate utilitatile poate fi cea mai buna idee.

casa-mica-la-munte

2 – Construieste natural. Cel mai potrivit este sa se foloseasca materiale naturale, lemn, piatra. Spatiul interior este bine sa fie cat mai mic, doar pentru utilitati, fara holuri sau scari interioare. Spatiile mari se incalzesc greu, spatiile mici sunt mult mai calduroase si primitoare. Constructiile pe piloni sunt mult mai rapide si sunt autorizate mai usor.

casuta

3 – Gaseste sursa de apa si electricitate. Apa si lumina sunt doua lucruri importante. Alegeti terenul langa un rau sau o sursa de apa apropiata. In ceea ce priveste electricitatea nu mai este o problema, avand in vedere ca exista generatoare de curent si chiar grup electrogen pentru case mai mari.

4 – Gandeste sursa de incalzire a casei in functie de cat de mult timp iti vei petrece in casa din natura. Cea mai potrivita sursa de incalzire pentru case in natura este soba de teracota pe lemn. Se inclazeste usor si tine caldura mai mult timp. Totusi, nu exclude ideea unui radiator de caldura, mai ales daca nu planuiesti sa te muti definitiv.

living

living-rustic

5 – Spatiile interioare sa fie mici. In mijlocul naturii, interiorul nu este atat de special, spatiile mici si elegant aranjate sunt cele mai frumoase. Economiseste pentru amenajarea spatiului extern. Plantarea pomilor, amenajarea gardurilor vii, decorarea si poate chiar construirea unor locuri de joaca in natura sau de relaxare sunt mai importante.

dormitor-rustic

6 – Ofera-ti toate conditiile unui trai decent. Chiar daca alegi o zona mai greu accesibila pentru amplasarea casei, asta nu inseamna sa nu te gandesti la toate conditiile necesare unui trai ca in oras. Pentru aceasta este nevoie de putina imaginatie, de achizitionarea tuturor uneltelor necesare intr-o gospodarie si de dorinta de munca.

baie-rustic

7 – Bucura-te de natura si de liniste. Viata la munte inseamna cumpatare, liniste, respectul fata de mersul natural al lucrurilor, de animale salbatice si tot ce misca in jur.

 

 

 

 

 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole