In primul rand, trebuie sa stiti ca enurezisul nu este insa o boala, ci un simptom, care de cele mai multe ori e cauzat de dezvoltarea mai lenta a controlului vezicii urinare. Enurezisul sau incontinenta urinara reprezinta incapacitatea de a controla emisiunea de urina si pierderea inconstienta a urinei. Mai multe boli (infectie urinara cronica, incontinenta sfincteriana) pot sta la originea unei absente a controlului vezicii (incontinenta urinara).
Aceasta tulburare, este frecventa atat la adulti (varstnici, bolnavi, obezi si femei cu prolaps uterin) cat, mai frecvent, la copii, in timpul somnului.
La copil, enurezisul sau udarea patului se opreste in principiu spre 3 ani. Daca mai apar ulterior mici accidente, este recomandat sa nu il certati, ci mai bine incercati sa vedeti cauza. Daca astfel de accidente se repeta, consultati medicul. Statisticile arata că 15% din copiii cu varste cuprinse intre 4–12 ani nu au controlul sigur asupra vezicii si continua sa ude patul.
Daca un copil traverseaza o perioada de enurezis, dati-i unul dintre tratamentele de mai jos.
Enurezis – remedii naturiste
-Infuzie de sunatoare (40 g planta). Puneti planta intr-un litru de apa fiarta, lasati la infuzat 10 minute. Beti o cana de infuzie de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Infuzie de coada soricelului. 1-2 lingurite la 200 ml apa clocotita. Se infuzeaza 10 minute si se beau cate 2 cani pe zi, intre mese, prin inghitituri rare, ultima la ora 18, avand efecte de intarire a musculaturii sfincterului.
-Amestec de plante medicinale. Pentru un efect mai puternic, se pot combina urmatoarele plante medicinale: coada soricelului, sunatoare, coada calului, roinita, patlagina si urzica vie. Se iau 2 lingurite amestec la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, dupa care se strecoara si se beau cate 2 ceaiuri pe zi, dimineata si seara (pana la ora 18), timp de 2-3 saptamani.
-Ulei esential de chiparos (2 picaturi). Dati-i copilului, dimineata, la pranz si seara, acest ulei esential cu zahar sau miere, pana la ameliorare.
Completare tratament
Dati-i copilului dimineata, pe stomacul gol, o doza de zinc, cat timp este necesar.
Sfat
Evitati sa-i dati copilului lichide inainte de culcare. In perioada de enurezis, nu ii dati hrana prea lichida.
Vezi si:
Principalele diagrame ale zonelor si punctelor din reflexologia faciala Dien’Cham’
Ce afectiuni sunt tratate cu ajutorul reflexoterapiei?
8 remedii naturiste pentru bolile de prostata
Enurezis nocturn la copii. Sfaturi utile pentru a depasi acest moment
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: