Disbacterioza este o stare in care se schimba componenta microorganismelor, ce populeaza intestinul (bacteriile bune devin tot mai putine, iar cele rele, mai multe), iar acest lucru duce la dereglarea lucrului tractului gastrointestinal.
Intestinul nostru este populat de microbi buni (bifidobacteriile si bacteroidele) si rai (stafilococii, proteia, streptococii, ciupercile in familia Candida).
Vezi si: Vitamina D3 si quercitina – foarte importante in lupta cu virusii si bacteriile
Principalele cauze care duc la un dezechilibru al florei intestinale sunt: administrarea de antibiotice, infectii intestinale (dizenteria, salmoneloza), afectiuni digestive (gastrita, boala ulceroasa, etc.), operatiile la stomac si intestin, alimentatie necorespunzatoare etc.
In privinta tratamentului, regimul alimentar joaca un rol foarte important in mentinerea echilibrului florei intestinale. Din dieta zilnica nu trebuie sa lipseasca fructele, legumele si cerealele. De asemenea, atunci cand flora intestinala este distrusa dupa un tratament medicamentos, puteti incerca si remediul urmator:
Disbacterioza – Remediul care ajuta la refacerea florei intestinale
-Se combina 30 g frunze de eucalipt, 30 g cimbru, 10 g radacina de obligeana, 10 g pelin, 10 g seminte de chimen si 10 g seminte de fenicul. Din aceasta combinatie, se ia 1-2 linguri si se adauga in 400 ml apa fierbine. Pentru fiecare zi de tratament se infuzează timp de 30 minute, apoi se strecoara si se bea in trei reprize, cu jumatate de ora inainte de masa. Acest remediu ajuta la restabilirea florei intestinale.
Vezi si: Spirulina, microalga vindecatoare. Ce spun studiile
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: