In lumea deserturilor, exista unele retete care iti incanta papilele gustative fara a necesita prea mult efort. Prajitura fara coacere cu banane si iaurt este un exemplu perfect, aducand o combinatie rafinata de gusturi si texturi intr-un mod surprinzator de simplu. Aceasta prajitura este o alegere minunata pentru momentele cand doriti sa va rasfatati cu ceva delicios, fara a petrece prea mult timp in bucatarie.
Prajitura fara coacere cu banane si iaurt – Reteta
Ingrediente:
- 400 de g iaurt (preferabil cel grecesc sau smantana de casa)
- 250 de g mascarpone
- 50 de g zahar pudra
- 2 banane foarte coapte
- 5 g gelatina
- zeama de compot de visine
- cacao
- piscoturi
- ciocolata (optional, pentru ornare )
Mod de preparare:
Pentru inceput, se amesteca bine iaurtul cu mascarpone, apoi se pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se amesteca bine si se adauga si zaharul pudra, se mixeaza bine.
Gelatina se deshidrateaza in putina zeama de compot, apoi se incalzeste, nu se fierbe. Se adauga peste crema si se amesteca bine, sa fie bine inchegata.
Se pregateste o forma de copt, se pune folie alimentara. Piscoturile se tine un pic la inmuiat in zeama din compotul de visine, apoi se pune primul strat de piscoturi in tava. Peste piscoturi se pun bananele intregi sau feliate, dupa care se adauga crema si se mai adauga un strat de piscoturi moi.
La sfarsit, se acopera cu folie si se baga la frigider pentru 3-4 ore. Cand este gata, se scoate cu grija din folia alimentara, se pune pe platou, se pudreaza cu cacao sau ciocolata rasa si se serveste.
Aceasta prajitura fara coacere este o alegere minunata pentru orice ocazie, de la petreceri la intalniri cu prietenii sau pur si simplu pentru a va rasfata cu ceva dulce intr-o zi obisnuita. Cu gustul sau proaspat de banane si iaurt, aceasta reteta va va cuceri cu siguranta si va va transforma intr-un maestru al deserturilor rapide si delicioase.
Vezi si: Prajitura cu malai, o reteta dulce si usor de preparat
Vezi si: Prajitura cu mere si scortisoara. Reteta cu miros de sarbatoare
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: