Corpul uman are nevoie de o curatare cand si cand. Supele sunt o metoda foarte buna de a scapa de kilograme in plus si de a asigura o mai buna functionare a organismului. Mancand doar supe corpul primeste mineralele si vitaminele de care are nevoie, astfel ramanand mereu energizat si eficace. Iata 3 retete de supe pentru aceasta cura.
Beneficiile supelor in cura
- supele sunt curative si extrem de usoare pentru stomac, fiind in acelasi timp o modalitate buna de a da organismului nutrienti;
- tinand cura cu supe corpul se va elibera de toxine, astfel plamanii, ficatul vor fi curatati, iar sistemul limfatic si pielea vor fi curatate si regenerate;
- pline de fibre, supele sunt surse sigure de energie, ele echilibreaza greutatea, controleaza zaharul din sange si imbunatateste sanatatea mintala;
- supele asigura necesarul de acizi grasi si aminoacizi, usurand digestia si stimuland sistemul imunitar;
- supele mai au si urmatoarele proprietati: reduc balonarea, energizeaza, previn bolile, ajuta la refacerea celulelor, ajuta la scaderea in greutate si la curatarea pielii.
3 retete de supe pentru cura
Supa cu broccoli. Aveti nevoie de:
- 2,5 cani de buchetele de broccoli
- 3 teline mici foarte fin taiate
- 1 ceapa taiata felii subtiri
- 1 cana de napi sau spanac
- 2 morcovi curatati si taiati felii
- 2 cani supa de oase sau de legume
- jumatate de lingurita de sare de mare
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri de ulei de cocos
Se calesc zarzavaturile in uleiul de cocos timp de 5 minute. Se adauga ceapa, telina, morcovii si la final broccoli si spanacul sau napii. Dupa cele 5 minute, se adauga canile de supa de oase sau supa de legume. Se lasa sa fiarba bine, apoi se paseaza la blender pana devine extrem de fina.
Supa de morcovi cu ghimbir. Ingrediente:
- 2 kg de morcovi tocati
- 2 cepe tocate
- 6 cani de supa de legume sau oase
- 3 linguri de ghimbir proaspat ras
- 3 catei de usturoi tocati
- 1 cana de lapte de cocos
- 2 linguri de ghee sau ulei de cocos
- sare, piper, pudra de ceapa
Intr-o oala se lasa la fiert morcovii, ghimbirul si usturoiul in supa de legume sau oase. Dupa ce s-au fiert, se lasa la foc mic. Separat, se caleste ceapa in ghee sau ulei de cocos. Se toarna peste supa si se amesteca bine cu ajutorul unui blender. La final se adauga laptele de cocos, se condimenteaza bine si se amesteca.
Supa de linte rosie. Ingrediente:
- 1/4 cana de ghee, ulei de cocos sau de masline
- 2 rosii mari, bine coapte, decojite si tocate
- 1 mar, curatat si tocat
- 1 ceapa mica tocata
- 2 morcovi mari curatati si tocati
- 1/2 cana de linte rosie spalata
- 1/2 lingurita de pudra de chimen
- 1/2 lingurita de pudra de chili
- 1/2 lingurita de pudra de paprika
- 4,5 cani de supa de legume sau oase
- 1 praf de ghimbir proaspat ras
- sare de mare si piper
- frisca de cocos pentru ornat
Uleiul se incinge intr-o oala. Se pun la calit rosiile, ceapa, morcovii si marul, toate tocate. Se tin pe foc vreme de 10 bine, pana cand toate sunt calite bine. Se adauga apoi lintea, ghimbirul, chimenul, pudra de chili si paprika, apoi supa de legume sau oase. Se lasa sa fiarba bine toate la foc potrivit. La final se amesteca toate bine cu ajutorul unui blender, pana cand supa devine cremoasa, apoi se condimenteaza si se pune si frisca de cocos.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: