3.7 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Cum se machiau femeile in Antichitate. 7 tehnici ciudate

Frumusetea si infrumusetarea au fost dintotdeauna printre cele mai importante lucruri din viata femeilor din intreaga lume. Machiajul si dorinta de a fi mult mai frumoase sunt preocupari ce ocupa mintea femeii inca din Antichitate. Iata cum se machiau femeile in Antichitate si ce tehnici ciudate foloseau.

Cum se machiau femeile in Antichitate – uleiurile, baza machiajului

1 – Folosirea uleiurilor ca baza. Uleiul era baza majoritatii produselor cosmetice. Cel mai bun ulei era presat din fructul arborelui Balanites Aegyptiaca. Uleiul din nuci de Moringa si un fel de ulei de nuci de migdale au fost de asemenea folosite. Aceste uleiuri au fost amestecate cu substante organice si anorganice fin divizate, servind ca pigmenti. Uneori, calitatea acestor ingrediente a lasat mult de dorit.

2 – Amestec de substante organice si anorganice ce lasa de dorit. Daca credeati ca in Antichitate femeile foloseau numai ingrediente bio si naturale, va inselati amarnic. Din toate timpurile femeile si-au riscat sanatatea pentru un plus de stralucire. Renumita vorba „baba sufera la frumusete” se pare ca a fost adevarata si in timpuri stravechi. Mercur, plumb si arsenic erau ingrediente de baza ale machiajului femeilor din Antichitate.

Unele minerale erau folosite pentru inrosirea obrajilor si pentru fardarea ochilor cu diferite culori, dupa ce erau transformate in pudra. In Egiptul Antic pana si cele mai sarace femei isi faceau ochii cu contur, caci se credea ca tine spiritele rele deoparte.

Cum se machiau femeile in Antichitate – procedee indelungate pentru obtinerea fardurilor

3 – Proceduri indelungate pentru obtinerea fardurilor. Philippe Walter si cercetatorii de la Laboratoire de Recherche des Musees de France si L’Oréal-Recherche au constatat, in analizarea continutului a 49 de recipiente de la Muzeul Luvru, ca produsele cosmetice contin, in plus fata de mineralele pe baza de plumb utilizate in mod obisnuit si un nou ingredient. Un derivat dintr-un proces numit chimie umeda: oxidul de plumb zdrobit a fost amestecat cu apa si clorura de sodiu, apoi filtrat in mod repetat, o procedura care poate dura saptamani pana la finalizare. Clorura de plumb rezultata a fost utilizata ca ingredient pentru machiarea ochilor. Prin adaugarea de grasimi si uleiuri la pulberi uscate, o gama larga de unguente ar putea fi preparate.

4 – In Grecia Antica pielea alba era considerata superioara. Pudratul nasului dateaza din cele mai vechi timpuri. Chiar si barbatii foloseau pudra si contur pentru ochi. Pudra ascundea defectele fetei, cicatricile si bineinteles, varsta, tocmai de aceea numeroase portrete din Antichitate arata oameni varstnici foarte frumosi.

5 – Ruj din petale de flori. Japonia este renumita pentru pastrarea prospetimii si frumusetii. Pe langa tehnicile lor de pastrare a pielii cat mai catifelate, florile de sofranel si chiar gainatul de gaina erau folosite pentru obtinerea rujurilor si fardurilor. Ceara folosita de samurai si pudra de orez erau ingrediente de baza.

6 – Praf de gandaci uscati si striviti. Acestia erau striviti si folositi pentru a obtine culori de farduri si rujuri. Femeile amestecau pudra cu diferite uleiuri si foloseau pentru machiaj.

7 – Albirea fetei cu excremente de crocodil sau seu de oaie. Printre ingredientele folosite pentru fondurile de ten foarte albe se numara si seul de oaie sau chiar excremente de crocodil. Cu cat fata era mai alba, cu atat mai bine. Bronzul nu era considerat ceva nobil in Antichitate.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole