5.4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cum prepari cel mai eficient ceai gastric

Cel mai eficient ceai gastric. Gastrita repezinta un grup de afectiuni inflamatorii ale  mucoasei gastrice. Aceasta este determinata de agenti infectiosi (bacterii, virusuri, fungi, paraziti), agenti medicamentosi (aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene), alcoolul, fumatul, ciroza hepatica, boala cronica de rinichi si stomacul operat. Dintre agentii infectiosi cel mai frecvent se intalneste infectia cu bacteria Helicobacter pylori, care se afla la nivelul mucoasei gastrice.

Iata care sunt simptomele gastritei: 

-dureri in capul pieptului (apar, de regula, dupa mesele mai condimentate sau mai greu digerabile), senzatie de balonare, lipsa poftei de mancare, greata, migrene, ameteala, senzatia de „arsura“ in stomac (dureri surde permanente, cu iradieri dorsale), diaree, iar in cazul unei gastrite erozive, poate apărea hemoragie digestiva superioara, redusa cantitativ si scaun de culoare inchisa.

Tratamentul consta, in primul rand, intr-un tratament dietetic. In bolile de stomac manifestate prin balonari si aciditate crescuta, in ulcerul stomacal si duodenal, in colitele de fermentatie, ceaiurile gastrice aduc un ajutor pretios, completand tratamentul indicat de medic.

In acest scop, s-au pus la dispozitia bolnavilor de stomac doua ceaiuri, in formula carora intra plante cu proprietati antiseptice, usor astringente, cicatrizante si calmante ale durerilor.

Potrivit farmacistului Corneliu Constantinescu, exista 2 formule din plante medicinale foarte eficiente in caz de gastrita.

Iata cum prepari cel mai eficient ceai gastric:

Prima formula pentru ceai gastric: flori de coada soricelului, flori de galbenele, flori de musetel, radacina de odolean, menta si papadie.

Toate plantele enumerate mai sus se maruntesc bine prin rasnita de cafea, se combina si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute.

A doua formula pentru ceai gastric: flori de galbenele, sunatoare, coada soricelului, troscot, anason, coriandru si tintaura.

Toate plantele enumerate mai sus se maruntesc bine prin rasnita de cafea, se combina si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute.

Se recomanda a se bea 2-3 ceaiuri caldute pe zi, dupa mesele principale, alternand prima formula cu formula 2.

Florile de galbenele au rolul de a vindeca ulceratiile produse pe mucoase si de a distruge anumiti microbi. Datorita acestei proprietati, ele micsoreaza inflamatiile si inlesnesc procesul de crestere al tesuturilor.

Sunatoarea calmeaza durerile, opreste diareea, stimuleaza digestia. Este un bun dezinfectant in colitele invechite si cronice.

Coada soricelului si musetelul, pe langa o puternica actiune antiseptica, linistesc durerile si ajuta la eliminarea gazelor care dau stari de balonare stomacului. O actiune asemanatoare cu anasonul si coriandrul.

Troscotul este un bun astringent, iar impreuna cu tintaura ajuta la marirea poftei de mancare si, in in acelasi timp, la tonificarea stomacului.

Celelalte plante ce intra in compozitia ceaiurilor gastrice ca: menta, papadia si valeriana, pe langa proprietatile antiseptice, au rolul de a calma spasmele ce provoaca dureri in gastrite, colite, ulcere etc., produc o usoara anestezie a mucoasei gastrice.

Sfat!

Daca nu este tratata la timp, gastrita poate cauza ulcer la stomac sau sangerari la nivelul stomacului. De asemenea, in cazuri foarte rare, gastrita cronica poate predispune la cancer la stomac. In cazul sangerarilor la stomac, poate aparea si anemia cauzata de pierderea de sange.

8 plante care te scapa de aciditatea gastrica

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole