Am vorbit intr-un articol anterior despre “Crizele copilului mic. Modalitati de a controla crizele copilului“, dar acum trebuie sa aflati ca accesele de furie ale copiilor dumneavoastra ar trebui sa va linisteasca.
Stim ca pentru parinti, crizele copiilor pot da dureri de cap si ca se simt stanjeniti cand aceste accese de furie se petrec in public, dar specialistii ne linistesc si ne spun ca o dezvlotare normala a copilului cuprinde atat comportamente pozitive, cat si negative. Bucuria, tristetea, aprecierea, supararea, sunt masnifestari care reprezinta ca micutul vostru are o viata emotionala bogata, iar in absenta acestor trairi, copilul poate suferi de tulburari psihice.
Tot ce trebuie sa faceti ca parinti, este sa va ajutati copilul sa se exprime mai mult verbal, decat comportamental.
Aceste manifestari ale copiilor ii ajuta sa invete sa-si rezolve problemele si sa faca fata emotiilor pe viitor.
Cum recunosti crizele copilului:
- pumni inclestati;
- incordare corpului;
- izbucniri verbale;
- o anumita expresie faciala;
- lovind tot ce intalneste.
Crizele, furia pote face, uneori, copiii sa acționeze intr-un mod in care le pot dauna atat lor, cat si celor din jur.
Daca deveniti prea ingrijorati si va ganditi ca aceste manifestari sunt din cauza a ceea ce el vede in propria familie, nu ezitati sa vorbiti cu un specialist.
Ca parinti, trebuie sa ne cunoastem foarte bine copilul si nevoile sale si sa avem grija sa nu-i fortam limitele. Un copil odihnit, calm si multumit este intotdeauna mult mai deschis la refuzuri insotite de explicatii decat un copil agitat, obosit sau infometat.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Cititi si:
Depresia. Problema “mamelor perfecte”
Crizele copilului mic. Modalitati de a controla crizele copilului
De ce nu am voie? Evita sa-i spui copilului “NU”
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Specialistii afirma ca, in cele mai multe cazuri, hiperactivitatea tine de natural, de firescul varstei si ca abia dupa o studiere atenta a cazului trebuie sa se recurga la tratamentul medicamentos. Vezi si articolul: Crizele copilului nu sunt asa rele precum par […]