4.5 C
București
vineri, noiembrie 29, 2024

Consuma acest desert pentru sanatatea cardiovasculara si pentru imbunatatirea functiei creierului

Ciocolatele sunt considerate benefice pentru sanatate. Mai ales ciocolata neagra este utila pentru tratarea problemelor cardiovasculare. Are proprietati antioxidante, imbunatateste functia vasculara, functia endoteliala si sensibilitatea la insulina. Compusii gasiti in ciocolata neagra ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la prevenirea sanselor de probleme cardiace. Studiile au aratat efectele benefice ale ciocolatei asupra sanatatii cardiovasculare, care ii inspira pe producatorii de ciocolata sa formeze metode brevetate de presare a boabelor de cacao care sustin continutul de flavonoizi.

Popularitatea ciocolatei a crescut de-a lungul anilor. Producatorii de ciocolata au produs ciocolata neagra care nu este sanatoasa. Acum exista mai multe companii care fac ca ciocolata de inalta calitate sa nu fie doar neagra, precum si ecologica.

Scade problemele cardiovasculare, hipertensiunea si previne dementa si Alzheimer

Ciocolata neagra are un continut ridicat de flavonoide care afiseaza activitati terapeutice. Ciocolata neagra este benefica pentru problemele cardiovasculare, amelioreaza hipertensiunea, scade sansele de cancer de colon, promoveaza functia imunitara, incetineste imbatranirea, previne Alzheimer si regleaza glicemia.

Sanatatea cardiovasculara. Cercetarile arata ca cacao, ciocolata ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Alimentele cu un continut ridicat de flavonoli sunt legate de sanatatea cardiovasculara, ceea ce sugereaza ca flavonoidele specifice au proprietati cardiovasculare. Acesta reduce sansele de ateroscleroza prin intarirea si ingrosarea arterelor si restabileste flexibilitatea arterelor sau impiedica celulele albe din sange sa tina peretii vaselor de sange. Aceste flavonoide ajuta la scaderea stresului oxidativ, la promovarea functiei endoteliale si la cresterea eliberarii endoteliale a prostaciclinei, inhiba oxidarea lipidelor, creste sensibilitatea receptorilor de insulina sau a angiotenselor in transformarea enzimelor.

Utila pentru tulburarile cardiometabolice. In general, tulburarile cardiometabolice sunt o povara pentru oameni, dar ar putea fi prevenite. Metaanaliza si revizuirea sistematica a produselor din cacao cu flavonol ajuta la prevenirea acestei tulburari.

Stimulant cardiorespirator. Cacao are un alcaloid primar, teobromina avand o zecime de efecte cardiace ale altor metilxantine. Activitatea teobrominei are activitate similara cafeinei. Cand teobromina este devorata sub forma de baton de ciocolata mare, nu provoaca modificari cardiace electrofiziologice sau hemodinamice acute la adultii tineri si sanatosi. La barbatii sanatosi, farmacocinetica teobrominei a fost similara atunci cand a fost masurata dupa 14 zile de abtinere de la metilantine si dupa o saptamana de la ingerarea ciocolatei negre.

Functia vasculara si endoteliala. Ciocolata neagra a promovat o imbunatatire rapida si semnificativa a functiei trombocitare si endoteliale la fumatorii sanatosi la 2 pana la 8 ore dupa consum. Fumatorii au prezentat o crestere a potentialului aterogen, deoarece au disfunctii plachetare si endoteliale fiind legate de sansele crescande de probleme cardiovasculare. Rezultatele sunt legate de efectul antioxidant al ciocolatei negre bogate in polifenoli. Excesul de greutate corporala si hipertensiunea arteriala sunt factori de risc esentiali pentru functia endoteliala. Dovezile au aratat ca ciocolata neagra este bogata in polifenoli care promoveaza functia endoteliala si reduce hipertensiunea arteriala in stadiul 1. Consumul barelor de ciocolata ajuta la scaderea tensiunii arteriale diastolice si sistolice.

Functia creierului. Aceasta ciocolata promoveaza fluxul de sange catre creier si inima prin imbunatatirea functiei cognitive. Are mai multi compusi chimici cu actiune stimulanta sau efect pozitiv asupra sanatatii si starii de spirit cognitive. Are feniletilamina care promoveaza creierul sa elibereze endorfine sau sa se simta alert. Ciocolata neagra are cofeina care actioneaza ca un stimulent usor. In comparatie cu cafeaua, ciocolata neagra are mai putina cofeina, ajutand in tulburarile de dispozitie.

Proprietati antioxidante. Ciocolata neagra este plina de antioxidanti care actioneaza impotriva radicalilor liberi fiind cauza principala pentru deteriorarea oxidativa. Radicalii liberi sunt implicati in procesul de imbatranire si provoaca cancer. Consumul de alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi ciocolata neagra impiedica organismul de diferite tipuri de cancer si, de asemenea, incetineste semnele de imbatranire.

Prezenta vitaminelor si a mineralelor. Vitaminele naturale, nutrientii si mineralele disponibile in ciocolata neagra sustin sanatatea generala. Ciocolata neagra incorporeaza grasimi saturate, proteine, calorii si vitamine precum Vitamina B2, Vitamina B1, Vitamina B9, Vitamina B3, calciu, Vitamina K, magneziu, fibre alimentare, mangan, fosfor, fier, seleniu, cupru, potasiu, fier si zinc. Mai mult decat atat, ciocolata neagra are potasiu si cupru, eliminand sansele dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare si atacul cerebral.

Satisface nevoia de magneziu. Cacao are magneziu corectand deficienta de magneziu la sobolani. Magneziul insuficient in organism este cauza afectiunilor cardiovasculare, afectiunilor intestinale, a afectiunilor renale, musculare si neurologice. Cacao este folosit pentru a satisface nevoia de magneziu.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole