Mango este considerat regele fructelor datorita continutului sau nutritional. Acesta este extrem de hranitor si gustos. Totodata, fructele nu sunt doar consumate, ci si stoarse pentru a obtine un suc de mango delicios si plin de vitamine. In plus, acesta contine numeroase proprietati antioxidante care reduc riscul unor boli grave.
Conform specialistilor din domeniul sanatatii, o singura portie de suc de mango asigura mai mult de 60% din aportul zilnic de vitamina C si peste 40% din necesarul de vitamina A. Totodata, sucul de mango este bogat si in minerale, ca de exemplu: potasiu, calciu, fier, magneziu, mangan, seleniu si cupru.
!!!O singura portie de suc de mango contine aproximativ 130 calorii si aproximativ 31 g zahar.
Beneficiile sucului de mango
1-Scade nivelul colesterolului din organism si regleaza tensiunea arteriala
Continutul bogat in vitamina C poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Acest lucru protejeaza si mai mult sanatatea inimii si reduce cantitatea de depunere a placii in vasele de sange si artere. In plus, sucul de mango este bogat in potasiu exista o cantitate notabila de potasiu, ceea ce inseamna ca un pahar de suc consumat in fiecare zi poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, datorita proprietatilor sale vasodilatatoare. Prin urmare, se reduce presiunea asupra sistemului cardiovascular, prevenind astfel riscul unui atac de cord, accident vascular cerebral si alte boli de inima.
2-Intareste sistemul imunitar
Un pahar cu suc de mango poate furniza intre 60-80% din necesarul zilnic de vitamina C, aducand un mare beneficiu imunitatii noastre.
3-Scade riscul de aparitie a cancerului
In urma unei cercetari efectuate la Universitatea Texas A&M, SUA, s-a descoperit ca fructele de mango au proprietati anticancerigene care ajuta la inhibarea cresterii cancerului pulmonar, de san, de colon si de prostata. Totodata, o cercetare din 2017 care a studiat continutul de nutrienti al sucului a sugerat ca prezenta compusilor fenolici din el poate ajuta la scaderea riscului de cancer.
4-Imbunatateste digestia
Sucul de mango stimuleaza digestia si amelioreaza simptomele constipatiei.
Consumat in exces, sucul functioneaza ca un laxativ, dar in cantitati moderate, acesta lubrifiaza tractul digestiv, ajutand la ameliorarea balonarii, crampelor si tulburarilor de stomac.
5-Reduce aciditatea
Sucul de mango este alcalin (are un pH mai mare de 7) si poate ajuta la echilibrarea nivelurilor ridicate de aciditate din intestin. Un mediu acid in stomac duce la boala de reflux acid si absorbtia slaba a nutrientilor, dar mango ajuta la mentinerea normala a pH-ului din organism.
Cand este indicat sa se consume mango/suc de mango:
Se pare ca cel mai bun moment pentru a manca mango sau a bea sucul acestuia este inainte de ora pranzului. In asa fel, vei ajuta la curatarea stomacului, permitand organismului sa absoarba energia si nutrientii necesari. Totusi, nu consuma mango imediat dupa o masa copioasa, deoarece nu vei absorbi in mod optim nutrientii si poate creste volumul de munca al stomacului, reducand astfel eficienta procesului de digestie.
Sucul de mango – Atentionari
- Sucul de mango are un nivel ridicat de aport natural de zahar si, chiar daca este mai bun decat zaharurile din alimentele procesate, consumul unei cantitati excesive din acest suc poate modifica nivelul zaharului din sange si poate creste riscul de diabet;
- Consumat in exces, pot aparea tulburari ale stomacului;
- Exista persoane cu alergie/sensibilitati la mango: iritarea pielii, umflarea buzelor, gingiilor sau gatului. Acest lucru apare din cauza sensibilitatii la seva de mango, care este adesea cauzata de contactul cu pielea acestui fruct.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: