Ficatul este cel mai mare organ al corpului, este asezat in partea dreapta a abdomenului, sub coaste, si constituie un organ extrem de important pentru functionarea si sincronizarea corecta a proceselor din corpul nostru. Acesta contribuie la procesele de digestie si realizeaza si multe alte functii esentiale. De-a lungul timpului, plantele si-au dovedit eficienta in bolile de ficat acute şi cronice. Practic, acestea vin in completarea tratamentului indicat de catre un specialist.
Simptome pentru bolile de ficat:
- Oboseala, durerea in partea dreapta, pierderea in greutate indica un ficat gras, inconjurat de grasime, in special la persoanele obeze sau la cele care au un nivel de colesterol ridicat;
- Pielea si ochii cu tenta galbuie – aceasta boala se numeste icter, dar poate fi si un semn de hepatita sau ciroza. Este singurul semn specific imbolnavirii ficatului. Daca este asociat cu simptome de gripa, va fi necesara investigarea pentru a determina daca este vorba de o afectiune a vezicii biliare sau de o hepatita;
- Scaderea poftei de mancare – este un semn comun al bolilor de ficat si va duce, inevitabil, la o scadere in greutate, mai ales daca este insotita de varsaturi, diaree si greata;
- Scaunele decolorate anunta boli de ficat;
- Sentimentul de plenitudine si abdomenul marit in volum este un semn al unei afectiuni hepatice.
Iata mai jos un remediu stravechi folosit in bolile de ficat:
-
Pasta de sunatoare cu miere
Ai nevoie de: 100 g flori de sunatoare, 100 g miere si 100 g ulei de masline.
Toate ingredientele se amesteca bine intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita si se pastreaza la frigider.
Administrare: se consuma 1 pana la 3 lingurite pe zi pentru copii sau 1 pana la 3 linguri pentru adulti, intre mese.
Actiuni terapeutice: preparatul ajuta la evacuarea bilei, este coleretic (stimuleaza secretia biliara a ficatului), hepato-protectoare, bactericid si calmant pentru mucoasa tubului digestiv.
Acesta este un leac popular stravechi, folosit in bolile de ficat, biliare si gastroduodenale.
Preparatul tinut peste 2 saptamani la frigider, sau 2-3 zile la temperatura camerei, devine toxic si trebuie aruncat.
Atentie! Nu se da la bolnavii care sufera de diabet zaharat.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: