Cei mai multi oameni se lovesc de-a lungul vietii de probleme de stomac sau fiere, putini stiu insa ca exista o multime de remedii naturiste foarte eficiente care pot fi luate preventiv sau la cele mai mici semne de probleme de sanatate, chiar inainte de a fi nevoie sa ajungi la un medic. Iata, asadar o lista utila cu ceaiuri pentru stomac si fiere.
Orice casa ar trebui sa aiba un ‘colt al sanatatii’ unde sunt depozitate plante medicinale sau de ce nu diferite ceaiuri naturale care te pot ajuta in cazul diferitelor afectiuni. Printre aceste ceaiuri va recomandam sa aveti si unele ceaiuri pentru stomac si fiere. V-am pregatit o selectie de 10 ceaiuri excelente care va pot ajuta si ameliora durerile.
Ideal este sa le incercati pe toate si sa pastrati in casa doar cateva care au efect pentru voi si problemele pe care le intampinati. Din fericire asemenea ceaiuri costa putin, sunt naturale din plante medicinale si nu au nici contra indicatii.
Ceaiuri pentru stomac si fiere – Ceaiul de galbenele
Galbenelele contin mucilagii si uleiuri volatile, motiv pentru care sunt ideale in ameliorarea simptomelor gastritei. Ceaiul se bea de trei ori pe zi, la un sfert de ora dupa mese, pentru un efect cat mai rapid.
Ceaiul de galbenele se prepara in doar 250 ml de apa data in clocot, o singura lingura de flori uscate si 10 minute de infuzie. Desigur, ceaiul poate fi indulcit cu o lingura de miere. Vezi si: Remediul care te scapa de simptomele suparatoare ale ulcerului de stomac
Ceaiul de musetel, remediu pentru stomac
Ceaiul de musetel este ideal pentru stomac deoarece are proprietati cicatrizante si calmeaza arsurile si crampele. Se pun doar doua lingurite de flori la o cana de apa fierbinte si se lasa acoperita cana timp de un sfert de ora inainte de a se bea.
Acest remediu natural pentu durerile de stomac se poate lua de doua ori pe zi si nu e recomandat femeilor insarcinate.
Ceaiuri pentru stomac si fiere – Ceaiul de tataneasa
Desi poate nu ati auzit de el pana acum, ceaiul de tataneasa e usor de gasit la orice plafar sau magazin specializat. E un ceai care calmeaza mucoasa gastrica cu ajutorul continutului de alatoina.
E un ceai indicat in caz de ulcer gastric si de gastrita pentru ca reduce semnificativ arsurile si te scapa de gustul acru din gura. Tratamentul cu acest ceai se administreaza timp de o luna cu cate una sau doua cani de ceai pe zi.
Ceaiuri pentru stomac si fiere – Afine
Ceaiul de afine uscate are efecte calmante pentru ca e bogat in continutul de taninuri. Se prepara foarte simplu, dintr-o lingurita de fructe uscate peste care se toarna cam 300 ml de apa fiarta si racita. Se lasa la macerat peste noapte, iar apoi se bea cantitatea de lichid obtinuta pe parcursul celei de-a doua zi.
Ceaiuri pentru stomac si fiere – Ceaiul de sunatoare
Un ultim ceai pentru stomac pe care vi-l recomandam este ceaiul de sunatoare, renumit pentru efectul cicatrizant pe care il are. Ceaiul se prepara din doua lingurite de planta la o cana cu apa clocotita si se lasa la infuzat 10-15 minute. Ca efectul sa fie mai puternic, ceaiul poate fi combinat cu sunatoarea cu roinita.
Ceaiuri pentru stomac si fiere – Ceaiuri pentru fiere lenesa
Ficatul produce zilnic 700 mililitri de bila si depoziteaza lichidul in vezicula biliara. Dupa ce mancam, lichidul e eliminat in intestin unde bila participa la digestia grasimilor, dar si la absorbtia vitaminelor A, D, E si K. Cand bila nu-i mai indeplineste functia asa cum trebuie se spune ca e ‘lenesa’.
Ceaiuri pentru stomac si fiere – Ceai de papadie
Ceaiul de papadie are atat actiune colereti colagoga cat si detoxifianta, diuretica si laxativa. Ceaiul de papadie ajuta la normalizarea valorilor colesterolului si glicemiei. Se recomanda 2-3 cani de infuzie pe zi.
Ceaiuri pentru stomac si fiere – Ceai de anghinarea
Un alt ceai foarte bun pentru fiere este cel de anghinarea care are si actiune hepatoprotectoare, tonic-digestiva, vasodilatatoare. Se pot bea 2 cani de infuzie de anghinarea pe zi, prima cana consumandu-se dimineata pe stomacul gol.
Ceaiuri pentru stomac si fiere – Armurariul
Armurariul este o planta cu efecte hepatoprotectoare si hepatoregeneratoare, ideala si pentru fierea lenesa. E un ceai destul de rar intalnit, insa intrebati la orice plafar si cu siguranta il gasiti.
Ceaiul de sunatoare
Ceaiul de sunatoare este foarte bine cunoscut pentru multele beneficii pe care le are pentru sanatate. E un ceai care se remarca datorita actiunii antiinflamatoare si efectului protector la nivelul ficatului. Pentru o fiere lenesa se recomandam consumul de 2-3 cani de infuzie de sunatoare pe zi.
Ceaiul de menta este un bun remediu pentru fiere
Un ultim ceai pe care vi-l recomandam este ceaiul de menta, foarte bun la gust si cu efecte excelente si in cazul celor cu probleme de fiere. Pentru bolnavii de colecist mai trebuie recomandata evitarea urmatoarelor alimente: maioneza, fripturi grase, afumaturi, smantana, prajeli.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: