Hiper si hipotensiunea sunt doua afectiuni foarte des intalnite. Cu tensiunea nu este de joaca, tocmai de aceea este important sa fie tinuta sub control. Natura vine in ajutor si de data aceasta, iata, asadar, ceaiuri pentru reglarea tensiunii si alte sfaturi utile.
Ceaiuri pentru reglarea tensiunii – minerale si ceaiuri pentru hipertensiune
In aceasta afectiune sunt utile minerale precum iodul, care este hipotensor, Mn, deoarece regleaza functiile renale si S. Este nevoie sa se elimine acidul uric. Putini stiu ca exista o legatura stransa intre tensiunea arteriala si rinichi. Tensiunea arteriala creste cand se produce o incetinire a circulatiei sangvine prin rinichi (distrugerea globilor rinichilor).
Aceasta ridicare a tensiunii nu este posibila decat daca glandele suprarenale pot realiza o crestere a activitatii lor (glanda suprarenala furnizeaza energia de care are nevoie inima pentru efort si pentru stimularea functionarii globilor renali). Materiile care provoaca degradarea globilor sunt: sarea, nicotina, acizii de proteine, metalele (in special mercur) si medicamentele.
Presiunea maxima este de 120-130 mm Hg, ce apare in aorta in timpul sistolei ventriculare. Se numeste si presiune sistolica si ea masoara puterea de contractiune a inimii. Presiunea minima este de 70 mm Hg, care apare cand sangele din ventricule a fost impins in artere si ventriculul se relaxeaza fiind golit de sange, ea masurand rezistenta vasculara.
Este nevoie de o respiratie buna si sport. Exista si multe ceaiuri care pot scadea tensiunea.
Ceaiuri pentru reglarea tensiunii – paducelul si talpa-gastei
Se bea ceai de paducel, care are actiune cardiotonica, coronarodilatatoare si hipotensiva. Se face infuzie din o lingurita de flori sau frunze de paducel la o cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Ceaiul de isop scade presiune sangvina datorita dilatatiei arteriale. Se face ceai din 1 lingura de planta la o cana de ceai si se beau 1-2 cani pe zi.
Alte ceaiuri: mesteacan, odolean, porumbar, sulfina, ceai de talpa-gastei, care se face folosind 3 lingurite la o cana, se beau 3 linguri pe zi din aceasta infuzie concentrata. Infuzia din talpa-gastei scade tensiunea prin reglarea ritmului cardiac si a presiunii sanguine, are actiune sedativa.
Ceai de patlagina, pir, traista-ciobanului, care normalizeaza tensiunea, ceai de troscot, frunze de coacaz negru, macese.
Ceaiul de vasc este hipotensiv, dar este contraindicat bolnavilor cu leziuni cardiace. Se face un macerat la rece din 2 lingurite de frunze de vasc la 1/2 litri de apa. Se lasa 8 ore, apoi se bea in cursul unei zile. Se face o cura de 10 zile.
Ceaiuri pentru reglarea tensiunii – ceaiuri pentru hipotensiune
Este bine sa se consume in cantitati mai mari orz, varza, telina, morcov, ceapa, papadie, polen. Uleiul de cimbru este bun si Mn.
Se bea ceai de rozmarin, 1-2 cani pe zi. Laptisorul de matca ajuta in mod special, se face o cura de 10-20 de zile din 10-20 mg de 3 ori pe zi.
Se face o cura cu ceai de vasc. Se beau 3 cani de ceai pe zi timp de 3 saptamani. Se continua apoi tot anul cu 1 cana de ceai de vasc in fiecare dimineata. Se pune o lingurita de vasc la macerat intr-o cana cu apa rece si se tine toata noaptea. Dimineata se incalzeste usor, se strecoara. Vascul are si proprietati anticancerigene.
Alimente care cresc tensiunea arteriala – Fa primul pas: exclude-le din alimentatia ta zilnica
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: