5.4 C
București
luni, noiembrie 11, 2024

Ceaiul de cuisoare si beneficiile sale

Cuisoarele sunt un condiment originar din Indonezia, utilizat din cele mai vechi timpuri pentru diferite afectiuni. Alaturi de scortisoara si anason, cuisoarele sunt si ele foate apreciate de iubitorii de ceai, iar pe langa gustul lor energizant, acestea ajuta si la mentinerea starii de sanatate prin beneficiile pe care le aduc organismului. Iata, asadar, ce beneficii are ceaiul de cuisoare:

Cuisoarele sunt bogate in fibre, omega 3, vitamine (vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, folat, vitamina B6, vitamina B12, vitamina A, vitamina E, vitamina D si vitamina K) si minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc), dar cea mai importanta eugenolul, o substanta care este responsabila pentru proprietatile miraculoase (antioxidante, hepato-protectoare, antimicrobiene si antiinflamatorii).

Ce beneficii are ceaiul de cuisoare:

-Dupa cum spuneam si mai sus, eugenol este principalul responsabil de proprietatile sale. Acesta substanta are rolul de a intari rezistenta organismului in lupta cu substantele toxice din mediu si actioneaza ca agent antiinflamator.

-Imbunatateste digestia, prevenind balonarea si formarea gazelor intestinale. In momentul cand se bea acest ceai, productia de saliva si a sucurilor gastrice creste, ambele fiind necesare pentru o digestie eficienta. Vezi si articolul: 2-3 cuisoare dupa masa ajuta in reducerea aciditatii in stomac, reduce durerile de cap si dinti

-Ajuta la pierderea in greutate

-Este un antiseptic natural si ajuta la eliminarea respiratiei urat mirositoare, dar amelioreaza si durerile de dinti.

-Ceaiul de cuisoare este un bun adjuvand impotriva greturilor.

-Combat problemele respiratorii datorita proprietatilor expectorante si antibacteriene. Ceaiul ajuta la tratarea racelilor, a nasului infundat, a durerilor de gat, a infectiilor virale, a bronsitei si a afectiunilor sinusurilor. Totodata, proprietatile sale naturale, antiinflamatoare il fac o modalitate ideala de a reduce si febra.

-Ceaiul are proprietati antibacteriene, anti-fungice si anti-parazitare, fiind foarte bun pentru parazitii intestinali.

Cum se prepara ceaiul de cuisoare:

Este recomandat sa se cumpere cuisoare intregi, deoarece acestea au aroma mai puternica in comparatie cu cele macinate. Chiar inainte de a le folosi, zdrobeste cuisoarele in bucatele mici, nu pudra, intr-un mojar/rasnita.

La 1 litru de apa clocotita se adauga 1 lingura de cuisoare. Se acopera si se lasa la infuzat 20 de minute. Se bea cate o ceasca de ceai o data sau de doua ori pe zi, pana la 5 zile la rand, apoi se face o pauza de 1-2 zile.

Atentie!!! Administrarea cuisoarelor este contraindicata celor cu probleme cu coagulare a sangelui sau care urmeaza sa faca o interventie chirurgicala, gravidelor, celor care alapteaza si copiilor mici.

Vezi si: Apa de gura cu menta, propolis si cuisoare. Reteta

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole