0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ceai de linistire a sistemului nervos

Ceai de linistire a sistemului nervos. Cu siguranta traim intr-o perioada extrem de agitata si plina de incercari de tot felul. Starile de depresie, de neliniste, de tulburare a sistemului nervos au devenit din ce in ce mai des intalnite. Este nevoie sa ne pastram calmul si sanatatea psihica mai mult ca oricand. 

Medicamentele nu sunt o solutie de lunga durata, caci ele dauneaza pe alte parti. Ceaiurile, insa, nu au efecte secundare nedorite si pot fi folosite fara probleme pentru afectiunile sistemului nervos. Iata cateva dintre aceste ceaiuri de linistire.

Ceai de linistire a sistemului nervos – ceai de roinita

Ceaiul de roinita sau melisa. Acest ceai este recomandat pentru actiunea analgezica. In Germania se utilizeaza pe scara larga ca tranchilizant si sedativ in insomniile de origine nervoasa. De asemenea, actioneaza foarte bine in toate durerile gastrice de origine nervoasa. Mai mult, da rezultate bune in starile de neliniste si iritabilitate, stimuland apetitul.

Se face o infuzie din 1-2 linguri de frunze uscate si se beau 1-2 cani pe zi dupa mesa. Se mai poate bea o cana seara indulcita cu miere, pentru un somn mai bun.

Ceaiul de sovarf are actiune sedativa asupra sistemului nervos central, in special asupra centrilor respiratori. Prezenta substantelor amare si taninurilor dau ceaiul de sovarf actiune tonic-amara, imunostimulatoare, astringenta, carminativa si antiseptica. Se face o infuzi din 2 lingurite de planta de o cana de apa, se beau 2-3 cani pe zi.

Ceai de linistire a sistemului nervos – ceai de tei, calmant nervos si pentru copii

Ceaiul din florile de tei are actiune neurosedativa, fiind recomandat in insomnii si stari de neliniste, inclusiv pentru copii. Se bea ceai de tei seara inainte de culcare, dar se poate bea si in timpul zilei in cazul adultilor.

Ceai de talpa-gastei. Acesta are actiune inhibatoare asupra sistemului nervos central, efectele sedative puternice sunt de trei ori mai mari decat ale valerianei. Se face infuzie din 3 linguri de planta maruntita la 200 ml de apa fierbinte si se consuma 3-4 linguri pe zi. Doar preparatele concentrate au in mare masura spectrul total de activitate a plantei.

Alte ceaiuri pentru aceasta afectiuni mai sunt: ceai de coada-calului, ceai de hamei, ceai de salcam, ceai de levantica, ceai de menta, ceai de maghiran.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole