Cea mai buna sursa de acizi grasi omega-3. Sardinele sunt pesti mici, uleiosi, care apartin familiei numite Clupeidae. In unele locuri sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de pilchards. Au fost denumite dupa o insula italiana Sardinia, unde a fost probabil gasite din abundenta. Acesti pesti se gasesc mai ales in oceanele Atlantic si Pacific, precum si in Marea Mediterana. Potrivit unui raport, in trecut, sardinele erau cea mai mare componenta a recoltarii pestilor din intreaga lume.
Cati nutrienti se gasesc in 150 de grame de sardine?
In afara de gustul lor puternic de peste, sardina este o sursa buna de nutrienti, vitamine si minerale. Consumul a 150 de grame de sardina ofera 13,32 µg de vitamina B-12, 78,5 µg de seleniu, 730 mg de fosfor, 36,68 g de proteine, 569 mg de calciu, 4,35 mg de fier, 7,815 mg de vitamina B3, 17,06 g de grasimi totale , 7,2 ug de vitamina D, 0,277 mg de cupru si 457 mg de sodiu. Mai mult decat atat, contin mai multi aminoacizi: 0,41 g de triptofan, 1,608 g de treonina, 1,69 g de izoleucina, 2,981 g de leucina, 3,367 g de lizina, 1,086 g de metionina, 0,393 g de cistina, 1,432 g de fenilalanina si 1,238 g de tirozina.
Durerile de gat pot varia de la o situatie usoara la o afectiune majora. Consumul regulat de sardine cu o ceasca fierbinte de lapte ajuta la calmarea durerii de gat si, de asemenea, reduce inflamatia.
Cercetarile privind cancerul au aratat ca aportul de calciu si vitamina D poate fi foarte util in prevenirea anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul colorectal. Sardinele sunt una dintre cele mai bune surse de calciu si vitamina D. Prin urmare, includerea sardinei in dieta obisnuita va ajuta sa va indepliniti necesarul de calciu si vitamina D.
Printre numeroasele alimente pe care natura ni le-a oferit, sardinele sunt excelente pentru sanatatea pielii. Nu numai ca sardinele pot reduce nivelul inflamator, dar va pot face si sa aratati mai tanar si mai frumos.
Cand vine vorba de beneficiile sardinelor, multi oameni se refera la influenta sa buna asupra cheagurilor de sange. Este de netagaduit ca cheagurile de sange sunt intr-adevar un factor periculos. Faptele au aratat ca pot declansa serios functionarea necorespunzatoare a sistemului cardiac. Furnizand corpului grasimi omega-3, oamenii pot preveni in mod eficient formarea cheagurilor de sange. Astfel, sansa cresterii tensiunii arteriale sau a nivelului de colesterol va fi, de asemenea, mai mica. Sardinele sunt ambalate cu o sursa excelenta de acizi grasi omega-3. Vezi si: Surse sigure de energie pentru intreaga zi
Beneficiile masive ale sardinelor le fac o metoda ideala pentru a favoriza sistemul imunitar
De fapt, imunitatea joaca un rol important in sistemul corpului. Functia sa este de a cauta si de a lupta impotriva atacului oricarui strain. Astfel, orice deteriorare a imunitatii va afecta complet sanatatea oamenilor. Cercetarile stiintifice au concluzionat ca uleiul extras din sardine poate creste numarul de celule imune, ceea ce il face un aliment promitator pentru imunitate.
Acizii grasi omega 3 sunt excelenti pentru imunitate, pentru prevenirea bolilor de inima si pentru combaterea depresiei
Sardinele sunt o sursa minunata de acizi grasi omega-3, care sunt utili pentru prevenirea bolilor de inima. Acizii grasi omega-3 joaca un rol major in controlul bolilor de inima. Cercetarile au aratat ca acizii grasi omega-3 precum EPA sau acidul eicosapentaenoic si DHA sau acidul docosahexaenoic descompun colesterolul LDL rau din organism si ajuta la prevenirea bolilor de inima. De asemenea, se stie ca acizii grasi omega-3 descompun placa arteriala, care blocheaza arterele si creste tensiunea arteriala. Prin curatarea placii, acesti acizi grasi ajuta si la controlul tensiunii arteriale.
Dupa cum s-a mentionat anterior, sardinele sunt o sursa buna de calciu, iar calciul obisnuit ajuta la intarirea oaselor. O cantitate buna de calciu, impreuna cu exercitiile fizice, pot intari oasele si pot preveni boli precum osteoporoza, in viitor.
Dupa cum am discutat inainte, sardina este o sursa minunata de acizi grasi omega-3, nutritia sardinelor poate ajuta la prevenirea tulburarilor de dispozitie, inclusiv anxietatea si depresia.
Multe cercetari recente s-au concentrat asupra impactului omega-3 asupra sanatatii mintale, in special EPA, si concluzioneaza ca aceste grasimi esentiale pot juca un rol vital in stimularea dispozitiei si mentinerea functiei sanatoase a creierului, ajutandu-va sa invingeti depresia. Creierul in sine este alcatuit din aproximativ 60% grasimi, astfel incat obtinerea raportului corect de acizi grasi este esentiala pentru functia sistemului nervos central si starea generala de spirit.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: