6.5 C
București
duminică, noiembrie 10, 2024

Ce sa faci sa nu te iradieze telefonul mobil

Studiile recente privind efectele telefoanelor mobile si a altor dispozitive au aratat ca acestea emana radiatii. Mai mult, tumorile la creier au fost asociate cu folosirea telefonului mobil, de asemenea si cancerul la san are o frecventa mai mare la persoanele care muncesc de la calculator. Avem nevoie de ele, dar este necesar sa ne ferim cat de mult posibil de radiatiile pe care le emit. Iata cateva sfaturi.

Convorbirile telefonice reprezinta un sistem de comunicare foarte des intalnit. Din cauza lipsei de timp oamenii nu se mai intalnesc atat de des, preferand sa stea de vorba la telefon. Nicio problema, insa este nevoie sa va luati masuri de precautie in ceea ce priveste radierea.

Sfaturi pentru a evita iradierea

  • Noile generatii de telefoane mobile si smartphon-uri pot radia mai mult atunci cand sunt folosite pentru mai multe aplicatii deodata. Bine este ca functiile de cautare sa fie cat mai mult oprite, caci atunci cand telefonul sau orice alt device este in cautare, radiatiile sunt mai mari. Este valabil si atunci cand nu prea este semnal si telefonul emite mai multe unde pentru a il gasi.
  • Mai mult de 2 minute de convorbire cu telefonul la ureche iradiaza. Deci, daca aveti nevoie de mai mult de 2 minute sa vorbiti, incercati sa folositi functia speacker sau casti.
  • O distanta de 30 de cm a telefonului fata de creier este suficienta pentru a reduce radiatiile. Castile si hand-free-ul sunt alternative foarte bune.
  • Copiii si tinerii pana in 21 de ani (pana la formarea finala a creierului) ar fi de preferat sa evite folosirea telefoanelor mobile cat mai mult.
  • Telefonul mobil nu se tine in buzunar sau la piept. Acesta sta cel mai bine intr-o geanta sau ghiozdan, cat mai departe de corp.

Telefonul mobil nu se tine aproape de locul de odihna

  • In timpul noptii telefonul ar trebui sa stea la minimum 40 de cm de corp si sa nu fie tinut sub perna. De altfel, este bine ca in camera de odihna sa nu existe niciun device care emite radiatii, precum televizor, calculator, tableta, telefon mobil si altele.
  • Atunci cand se apeleaza, este bine ca telefonul sa fie tinut la distanta de cap, abia cand se raspunde este indicat sa se puna la ureche. Imediat dupa formarea numarului, telefonul emite cele mai multe radiatii. Orice aplicatie care nu implica dusul telefonului la ureche este binevenita. De la aplicatia pentru taxi fara vorbit la telefon pana la reincarcare cartela prin simpla butonare, toate acestea tin telefonul departe de creier si sunt alternative excelente pentru convorbiri in plus.
  • Telefonul mobil se tine de jos, pentru a lasa cat mai mult spatiu pentru trimiterea semnalelor. Daca este tinut cu toata palma, el se va stradui mai mult sa emita semnale, deci va radia mai puternic.
  • Este bine sa se evite vorbirea la telefon in lift sau metrou, caci in aceste zone semnalul este foarte prost. Ideal este sa se vorbeasca cat mai putin si cu semnal cat mai bun.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] “Toate aceste clipe, daca sunt inlocuite doar cu folosirea in exces a telefonului mobil, copilul isi va trai scenariile doar in creier, astfel ca dezvoltarea creativitatii se va produce doar la nivel cognitiv, nu va fi transpusa si in viata reala. Copilul, care e trimis sa se joace cu copiii de varsta apropiata, va fi un copil descurcaret: va simti pericolul, va reactiona chiar neasteptat de matur la orice schimbare. Jocurile ii ajuta sa prelucreze fara niciun efort frustrarile, supararile acumulate, prin joc scapa si de stresul evenimentelor zilnice. Copilul creativ e capabil sa discearna intre ce este si ce nu este important pentru el, are o lista sanatoasa de prioritati, stie sa asocieze cauza cu efectul si astfel devine mai curajos”, afirma psihologul Lenke Iuhos. Vezi si: Ce sa faci sa nu te iradieze telefonul mobil […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole