7.2 C
București
joi, noiembrie 28, 2024

Ce este sughitul si ce putem face atunci cand pare ca nu se mai opreste

Sughitul, aceasta contractie spasmodica si reflexa a diafragmei, apare de cele mai multe ori dupa o prea rapida ingerare a hranei sau atunci cand stomacul este usor iritat (bautul unei cantitati prea mare de alcool, inghitirea de prea mult aer, o schimbare brusca a temperaturii stomacului, cum ar fi bautul unei bauturi fierbinti si apoi a unei bauturi reci).

Sughitul este involuntar si ritmat, iar crizele au o durata variabila.

Atentie! Daca sughitul persista sau recidiveaza adesea, consultai medicul. Sughitul care dureaza mai mult de 48 de ore poate fi cauzat de o rana sau de o iritatie a nervului vag sau a celui frenic. Alte cauze ale sughitului pot implica sistemul nervos central, adica coloana vertebrala si creierul. Atunci când sistemul este afectat, corpul incepe sa piarda abilitatea de a controla sughitul.

Bebelusii sughit de obicei dupa supt, dar este un lucru normal. Tine-ti sugarul in brate si alintati-l, pana ce sughitul trece.

Cat despre copiii mai mari, e bine sa ii invatati sa mestece mai lent: o criza de sughituri nu este un motiv de ingrijorare, decat daca apar dureri abdominale sau la nivelul diafragmei.

Tratament naturist contra sughitului

Tratamentul trebuie adaptat cauzei.

Pe cale interna

-Infuzie cu marar (fructe si frunze, 30 g), anason verde (seminte, 30 g), valeriana (radacini, 20 g). Puneti plantele intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare, declara dr. Jean-Claude Houdret, un reputat medic fitoterapeut.

-Gelule (capsule gelatinoase) de valeriana (pentru adulti). Luati cate 2 capsule, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare.

Pe cale interna (adulti si copii peste 5 ani):

-Ulei esential de anason verde (3 picaturi), ulei esential de izma (2 picaturi) si ulei esential de lamaie (1 picatura). Luati-le dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.

De asemenea, exista si o serie de remedii ce pot fi incercate pentru a opri sughitul. Iata care sunt:

-trageti genunghii la piept sau aplecati-va in fata pentru a comprima pieptul;

-beti repede un pahar cu apa;

-tineti-va respiratia o scurta perioada de timp;

-respirati intr-o punga de hartie;

-faceti gargara cu apa rece;

-puneti jumatate de lingurita de zahar granulat la baza limbii.

Cititi si:

5 zgomote ale corpului care pot semnala boli ascunse

5 simptome banale care ar trebui sa iti atraga atentia si sa mergi la un medic gastroenterolog

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

  1. […] Parestezia, adica amorteala mainilor, poate anunta boli sau tulburari ce ingreuneaza fluxul de sange sau lezeaza nervii. De altfel, cele mai multe femei trec prin aceste stari in perioadele de menstruatie sau cand au deficit de calciu. Oricum ar fi, parestezia este un semn ca ar trebui sa mergi la medic, mai ales daca ti se intampla des. Vezi si: Ce este sughitul si ce putem face atunci cand pare ca nu se mai opreste […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole