Alegerea tiglei de casa este un moment foarte important al constructiei, iar daca ai ajuns in acest punct inseamna ca te-ai apropiat usor de finalizarea casei. Inainte de a face alegerea potrivita pentru bugetul tau este bine sa te documentezi pentru a afla toate tipurile de tigla care exista in acest moment pe piata.
La ridicarea unei case ai de ales multe materiale de constructie, iar printre ultimele alegeri pe care trebuie sa le faci este cea pentru tipul tiglei de pe acoperis. Iata, mai jos, principalele tipuri de tigle cu care poti sa acoperi o casa.
Tigla metalica
Daca te gandesti la alegerea de tigla metalica, pentru acoperisul casei tale, trebuie sa cunosti atat avantajele cat si dezavantajele acestui tip de acoperis: in primul rand are o rezistenta de zeci de ani si e usoara, chiar mai usoara decat tigla ceramica. Un alt avantaj este ca mai nou o gasesti disponibila in numeroase forme dar si culori si poti sa o integrezi in designul casei tale.
Principalul sau dezavantaj este ca nu izoleaza fonic foarte bine, astfel ca trebuie sa iei in considerare acest aspect daca ai casa amplasata central si intentionezi sa locuiesti si in mansarda. Cu toate astea, are o rezistenta foarte buna in fata gerului si ninsorilor.
Tigla ceramica
Revenim la un model de tigla clasic: tigla ceramica. Aspectul tiglei este unul foarte placut, e potrivita pentru casele construite in stil traditional, insa e cunoscut principalul sau dezavantaj: greutatea. Asigura-te ca locuinta poate suporta fara dificultati greutatea tiglei. Rezistenta tiglei ceramice e una crescuta.
Tigla din beton
Tot o tigla clasica este si cea din beton si este poate cel mai des intalnita tigla pe casele din tara noastra. Tigla din beton are poate cea mai mare rezistenta dintre toate celelalte tipuri, chiar mai mare decat tigla ceramica, e garantata zeci de ani, izoleaza eficient impotriva zgomotului si temperaturilor extreme, insa in timp isi pierde culoarea. Un alt aspect important e faptul ca are si cea mai mare greutate dintre toate tipurile de tigla.
Sindrila bituminoasa
Daca vorbim strict despre investitia necesara pentru acoperirea unei case, sindrila bituminoasa are cele mai bune rezultate. Pe langa faptul ca e mai ieftina decat celelalte tipuri de tigla, sindrila bituminoasa e foarte usor de montat, avand totusi si dezavantajul ca are capacitate mica de ventilatie si izolatie. E recomandata izolarea si pe interior a acoperisului in cazul in care folositi sindrila bituminoasa.
Alte tipuri de materiale
In functie de tipul de casa pe care vrei sa o acoperi, pot exista si alte solutii mai mult sau mai putin costisitoare care pot da diferite aspecte locuintei. De la placi din fibrociment sau ardezie, la invelitori din stuf sau pal, panouri din policarbonat sau chiar sindrile de lemn. In cazul unora dintre ele intretinerea e destul de pretentioasa, insa vor da un aer pitoresc casei.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: