5.4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Cand se face deparazitarea cainilor si ce simptome trebuie urmarite


Deparazitarea externa a cainilor e foarte importanta pentru sanatate si ea trebuie facuta pe tot timpul anului, in special atunci cand observam anumite simptome. Cu toate astea, chiar daca nu observam simptome e bine sa facem deparazitarea animalelor, in special primavara.

Trebuie sa stiti ca paraziti externi se dezvolta foarte usor sunt periculosi si se inmultesc si se raspandesc cu o viteza uimitoare si din acest motiv preventia este extrem de importanta mai ales daca vorbim despre un animal care este plimbat zilnic in parc.

Deparazitare externa caini cei mai cunoscuti paraziti

In principal, puricii si capusele sunt parazitii externi cei mai cunoscuti cu care proprietarii au de furca in fiecare an, mai ales in sezonul cald. Problema acestor paraziti consta si in faptul ca ei pot sa raspandeasca boli grave ce pun in pericol chiar si viata patrupedului si mai mult pot afecta si oamenii, cu efecte grave.
Despre capuse trebuie sa stiti ca sunt inrudite cu paianjeni si variaza in dimensiune crescand in timp ce se hranesc cu sange. Daca mai devreme va spuneam ca in special in sezonul cald sunt probleme cu parazitii, ei bine capusele se pot adapta si la temperaturi sub 0 grade.

Este bine sa apelati la specialisti pentru indepartarea unei capuse pentru ca smulgerea ei poate face ca o parte a corpului sa ramana in piele.

Puricii par ofensivi in ochii proprietarilor de caini insa sunt la fel de periculosi ca si capusele. Si puricii pot sa se inmulteasca pe tot timpul anului, sunt foarte raspanditi si daunatori pentru igiena. O problema importanta este ca puricii poti prin intepaturile lor sa provoace reactii alergice la animale dar si la oameni.

Cel mai grav e probabil faptul ca puricii sunt purtatori de agenti patogeni pentru diferite boli ce pot fi transmise de la un animal la altul dar si la om.

Cele mai frecvente simptome ale cainelui

Infestarea cu paraziti a cainelui poate fi identificata in special prin scarpinatul intens, in special in zona gatului. La o privire mai atenta veti observa ca zonele afectate de paraziti dau o piele rosiatica si iritata.

Si puricii dar si capusele pot fi observate cu ochiul liber, in special in zona gatului dar si pe burta iar capusele trebuie cautate si in zona urechilor gatului si al apelor.

Recomandarea specialistilor este ca daca locuiti intr-o zona cu multa iarba sau faceti excursii des cu cainele in astfel de zone sa verificati animalul in fiecare zi.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] 4. Ulei de cocos. Uleiul de nuca de cocos este grozav atat pentru noi, cat si pentru caine. Puteti adauga fulgi de nuca de cocos nesarati sau ulei de nuca de cocos in mancarea cainelui, pentru a-si hrani pielea si blana. Uleiul de cocos contine monolaurina monoglicerida, care are proprietati antibacteriene si antivirale. Vezi si: Cand se face deparazitarea cainilor si ce simptome trebuie urmarite […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole