0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Asfodela, planta care te ajuta in anumite afectiuni ale pielii

Asfodela (Asphodelus albus) este o planta perena erbacee apartinand genului Asphodelus. Planta este originara din sudul Europei si o intalnim adesea pe solurile calcaroase. Planta creste pana la o inaltime de 50-120 cm. Tulpina simpla este sustinuta de radacini carnoase, ingrosate. Frunzele, care provin de la baza tulpinii, sunt in forma de jgheab si glauc (acoperite de un strat ceros), iar florile albe hermafrodite sunt in forma de palnie, cu diametrul de 4 cm, cu sase petale alungite. Perioada de inflorire se extinde din aprilie pana in iunie.  

In Grecia Antica, asfodelul era asociat cu doliul si moarte.  

Radacina plantei are un continut de substante active din care fac parte si alcaloizii, insa proprietatiile acestora inca nu sunt stabilite cu exactitate, ceea ce face ca planta sa nu fie utilizata intern, ci doar extern.

Radacina de asfodela, un bun remediu pentru anumite afectiuni ale pielii

Radacina plantei ajuta la indepartarea pistruilor prin decolorarea acestora si la tonifierea pielii.

Vezi si: Lasniciorul, planta cu efecte uimitoare in tratamentul mai multor afectiuni ale pielii

Asfodela ca planta ornamentala

Asfodela, datorita florilor sale, poate infrumuseta gradinile si nu necesita o atentie deosebita din punct de vedere al ingrijirii zilnice. Ploile naturale care apar in climatele medii si temperaturi sunt capabile sa ofere plantei cantitatea potrivita de apa de care are nevoie pentru a creste.

Astfel, pentru a cultiva aceasta floare frumoasa este recomandat sa plantati semintele direct, in special toamna sau primavara. Acestea vor fi plasate sub un petic de pamant foarte mic, avand grija sa nu le acopere excesiv.   

Cea mai buna expunere posibila pentru planta este la soare sau, cel mult, in zone doar partial la umbra. Tufele, asezate la o distanta minima de cel putin treizeci de centimetri una de cealalta, beneficiaza de fapt de lumina soarelui, chiar daca este direct.  

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole