2 C
București
marți, noiembrie 26, 2024

Artroza. Remedii naturiste care intarzie evolutia acestei afectiuni si care amelioreaza durerile

Artroza este o afectiune articulara cronica, ce se caracterizeaza prin deteriorarea cartilajului articular, un tesut elastic care acopera extremitatile oaselor. In general, sunt afectate articulatiile membrelor inferioare si coloana vertebrala.

Cele mai predispuse la artroza sunt persoanele varstnice, insa nu sunt excluse cazurile si in randul tinerilor.

Pe masura ce artroza progreseaza, suprafata cartilagiilor si a osului de dedesubt devine neregulata, apar excrescente osoase (numite ciocuri sau noduri). Remediile simple sunt aplicatiile calde si reci, alimentatia sanatoasa si protejarea articulatiilor.

Desi nu exista un tratament speci­fic care poate vindeca artroza, exista po­sibilitatea de a intarzia evolutia acesteia si de ameliora durerile prin remedii naturiste.

Iata mai jos cateva remedii naturiste contra artrozei:

-Se aplica frunze de varza proaspete, zdrobite, pe locurile dure­roase si se fac comprese cu aburi din ceai de coada-calului sau branca-ursului;

-Se aplica o cataplasma cu mustar negru sau hrean ras, amestecat cu putina apa fierbinte, atat cat sa se formeze o pasta si apoi se aplica pe un tifon si se inveleste locul afectat;

-Se maseaza locurile dureroase cu tinctura de tataneasa sau galbenele, ori cu alifie din aceleasi plante.

-Se pun comprese cu bitter suedez timp de 4 ore.

-Se spala zilnic picioarele cu apa rece si otet, seara, timp de 1 luna.

-Se amesteca 3 linguri de troscot + 2 linguri de frunze de mesteacan + 2 linguri de fructe de maces. Se pun plantele intr-o sticla de culoare inchisa si se toarna deasupra un pahar cu apa fiarta. Se lasa de seara pana dimineata, iar a doua zi se adauga in solutie 2 lingurite de sare. Se inmoaie un prosop de bumbac in aceasta infuzie, se stoarce si se aplica pe locul dureros.

-Se toarna ulei de masline peste frunze tinere de nuc si se lasa la macerat 6-7 ore, dupa care se aplica frunzele in 3-4 straturi pe locul bolnav.

-Se aplica pe zona dureroasa cataplasme cu ceapa tocata sau usturoi pisat.

Vezi si: Remedii eficiente in caz de reumatisme

Remedii pentru regenerarea lichidului articular (sinovial):

Acest lichid are rolul de a lubrifia articulatia, prevenind tocirea si uzura capetelor osoase, in urma frecarii intre ele;

-Aplicatii cu argila – cu o ora inainte de aplicare se amesteca argila cu apa si apoi se pe locul afectat, in strat de 1,5-2 cm, acoperita cu un tifon umed. Deasu­pra se pune o panza si apoi o folie de ny­lon pentru a mentine umiditatea. Dimineata, locul se spa­la cu apa calda. Dupa 10 zile, incep sa dispara dure­rile.

-Iaurt cu usturoi – in fiecare seara, cu un amestec de iaurt si o capatana de usturoi pisat, se inveleste locul dureros cu o fasa si se lasa pana a doua zi. Di­mineata este indicat sa se curete locul respectiv cu apa calduta. Acest remediu trebuie sa se faca timp de 10-20 de zile.

Remedii pentru artroza cu plante medicinale:

-Infuzia cu coada calului – aceasta contine siliciu, care favorizeaza reconstructia cartilajelor. Siliciul este esential pentru producerea colagenului;

-Unguentul cu arnica – acesta are efect antiinflamator;

-Infuzia cu urzica – aceasta ajuta la regenerarea cartilajului uzat si combate durerea;

-Infuzia cu coacaze negre – reduc inflamatia si au rol detoxifiant;

-Tinctura de cretusca si extract de salcie alba – acestea sunt asemenatoare aspirinei si au rolul de a reduce durerea la nivelul articulatiilor, datorita continutului natural de acid acetilsalicilic;

-Capsule de gheara diavolului – sunt utilizate ca remediu impotriva durerilor osteoarticulare;

-Ghimbir si curcuma – puternic rol antiinflamator.

O cura cu plantele mai sus enumerate trebuie sa dureze minim 6 saptamani, si pentru rezultate spectaculoase, trebuie sa fie repetata de mai multe ori pe an.

De asemenea, nu uita sa faci miscare! Exercitiile fizice, care nu suprasolicita articulatiile, dar si o dieta sanatoasa sunt cai sigure de prevenire a aparitiei acestei boli.

Vezi si:

Ce se intampla cu corpul tau daca mananci timp de 1 luna ghimbir?

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole