Daca vreti sa scapati in mod natural de infectiile dentare, trebuie sa incercati cele mai puternice antibiotice naturale, eficiente si fara efecte secundare negative. Iata 5 combinatii utile de antibiotice naturale pentru infectii dentare.
Antibiotice naturale pentru infectii dentare – uleiul de menta si o reteta nou descoperita
1 – Remediu cu ulei de menta. In cazul durerilor si infectiilor de dinti, uleiul de menta poate fi extrem de util pana se ajunge la stomatolog. De asemenea este un bun tratament al cavitatilor dentare. Ingredientele volatile ale mentei sunt ideale pentru inviorarea mintii, relaxarea unui sistem nervos tensionat.
2 – Antibiotic natural. Reteta pentru un antibiotic natural foarte puternic, care poate fi folosit ca intaritor al sistemului imunitar si medicament in raceli si gripe. Pentru infectiile dentare se consuma 1 lingura de 3-5 ori pe zi, in functie de gravitatea infectiei. Aveti nevoie de:
700 ml otet din cidru de mere
¼ cana de usturoi tocat marunt
¼ cana de ceapa tocata marunt
2-3 ardei foarte iuti tocati marunt
¼ cana de ghimbir dat pe razatoarea mica
2 linguri de hrean ras
Cum se prepara. Toate ingredientele taiate marunt se adauga intr-un borca mare de sticla. Peste ele se va adauga otetul din cidru de mere, se inchide si apoi se agita foarte bine.
La final, borcanul trebuie depozitat intr-un loc intunecat si racoros intre 2 si 4 saptamani si in fiecare zi trebuie sa-l agitati foarte bine pentru ca plantele sa se macereze. Dupa primele 2 sau 4 saptamani trebuie sa strecurati lichidul cu ajutorul unui tifon. Tinctura astfel obtinuta se pastreaza in sticlute de culoare inchise la loc racoros si ferit de lumina soarelui.
Antibiotice naturale pentru infectii dentare – remedii simple si la indemana oricui
3 – Remediu cu smirna. Se poate folosi ca apa de gura sau pentru gargara astfel: se pune o lingurita de smirna si una de acid boric intr-o jumatate de litru de apa. Se lasa la asezat o jumatate de ora si se toarna lichidul limpede, apoi se foloseste. Se poate folosi si pentru ulcerele bucale, ulceratiile faringiene sau infectii dentare.
4 – Remediu cu cataplasme. Se aplica cataplasme de argila rece pe obraz, iar pe gingia infectata se aplica jumatate de smochina uscata fiarta in lapte cateva minute.
5 – Remediu cu lavanda. Se face apa de gura cu levantica sau ienupar: se pun 5 gr de ulei esential de levantica sau ienupar la 100 ml de alcool, din care 6-8 picaturi se pun intr-un pahar cu apa. Se foloseste pentru gargara in cazul infectiilor dentare.
Valoarea antiseptica a uleiului de levantica este de 1,6 ori mai ridicata decat cea a fenolului; a uleiului de menta de peste 2 ori; a uleiului de cimbru, foarte bogat in timol, este de 8 ori mai mare decat a fenolului. Ca exemplu, o solutie cu 5% ulei de cimbru distruge agentii patogeni ai febrei tifoide in 3 minute, ai dizenteriei microbiene in 2 minute, iar colibacilii in 2-8 minute. Asadar, o solutie diluata de ulei de cimbru distruge flora microbiana bucala in 3 minute.
Extractul din seminte de grepfrut. De ce este considerat „antibioticul de origine vegetala”
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: