Strategia oricarei mame in bucatarie este simpla, sa faca retete simple, rapide, sanatoase si in acelasi timp gustoase, care sa il bucure pe cel mic.
Nu este deloc o treaba usoara sa-i faci pe plac copilului tau, iar controlul zaharului din dulciurile pe care cei mici le consuma frecvent este aproape imposibil, asa ca noi venim cu 3 retete sanatoase pe care sa le prepari copilului tau, retete care nu contin zahar in compozitie.
Reteta 1 – Bombone din curmale cu nuca de cocos
Mod de preparare:
Curmalele se hidrateaza timp de 1-2 ore intr-un bol cu apa, iar dupa ce s-au hidratat, se pun in robotul de bucatarie cu lama S si se maruntesc pana devin o compozitie lipicioasa. Se adauga apoi fulgii de nuca de cocos, amestecand incet. Compozitia rezultata se asaza intr-un castron si se ia cate o lingurita de compozitie in mana si se formeaza bilute care se trec apoi prin nuca de cocos. Aceasta reteta o sa-l incante cu siguranta pe copilul tau, mai ales daca il implici si pe el in realizarea bilutelor.
Reteta 2 – Milkshake cu banane si miere
Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de: 3 banane, 1 lingura cu miere, 400 g lapte si, bineinteles, de un blender de calitate. Blenderul este un accesoriu util in orice bucatarie atunci cand dorima sa preparam mancaruri sau smoothie-uri sanatoase. Cu ajutorul unui blender fibrele din fructe si legume se pastreaza si astfel se pot face multe preparate satioase si gustoase doar din alimente vegetale. Gasiti AICI un blender special creat pentru nevoile din bucatarie.
Mod de preparare:
Bananele, mierea si jumatate din cantitatea de lapte si se amesteca in blender pana se obtine o pasta. Se adauga apoi si restul de lapte si se ameteca iar.
Reteta 3 – Crumble de mere
Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de: 250 g mere deja decojite, 50 g faina, 20 g unt, zaharul il puteti inlocui cu cateva curmale (pasta) sau sirop de artar.
Mod de preparare:
Merele se taie bucatele si se pun la aburi timp de 10 minute. Se amesteca cu lingura faina, untul si indulcitorul, pentru a se obtine consistenta de crumble. Dupa ce merele au fost puse la aburi, le pui apoi la blender pentru a obtine o pasta, dar le poti strivi si cu furculita in bucatele mici. Peste mere se adauga mixul de faina, unt si indulcitorul si se pun apoi la cuptor timp de 15 minute, pana se obtine o crusta aurie. Nu-i asa ca este o reteta simpla, sanatoasa si delicioasa?
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: