Istoria ciocolatei incepe cu 2000 de ani in urma, cand mayasii au descoperit arborele de cacao, in padurea tropicala si au facut o bautura aromata din semintele macinate.
Multi nutritionisti spun ca, mancata cu masura, ciocolata poate mentine sanatatea sistemului cardiovascular, are capacitatea de a preveni cancerul, de a regla tensiunea si de a alunga oboseala si stresul.
Ciocolata neagra este formata doar din grasimea extrasa din cacao (untul de cacao) si partea neagra, foarte aromata, din boabele de cacao, la care se mai adauga foarte putin zahar. Aceasta contine mangan, cupru, fier, magneziu dar si o sursa buna de fibre si fosfor. Contine flavonoli antioxidanti si teobromina, o ruda a cafelei, care reduc oxidarea colesterolului, un factor care influenteaza bolile de inima si imbunatatesc flixul sangvin.
Conform celor mai noi studii, ciocolata neagra este un antioxidant redutabil. Aceasta incetineste procesul de imbatranire si previne aparitia mai multor afectiuni. De asemenea, studiile arata ca in timpul topirii ciocolatei in gura, creierul uman cunoaste o crestere a activitatii electrice, iar ritmul cardiac creste mai mult decat in timpul unui sarut pasional, iar senzatia dureaza de trei ori mai mult.
Ciocolata neagra determina organismul sa puna in circulatia sanguina substante care determina musculatura neteda a vaselor de sange sa se dilate, ceea ce aduce la scaderea tensiunii arteriale, mentine scazute valorile colesterolului, scade riscului de infarct si accident vascular de aproximativ 40%, intensifica circulatia sanguina in zona creierului, ceea ce permite o mai mare capacitate de efort intelectual, o concentrare mai buna.
Ciocolata alba este ciocolata produsa din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si alte arome. Nu contine cacao pudra sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiata de alb. Aceasta nu are atat de multe beneficii ca si cea neagra, nu aduce acel plus de energie, in schimb, are efecte anti-imbatranire, iti face un par mai sanatos si o piele sanatoas.
Se recomanda administrarea ciocolatei intre mese, pentru a nu interfera prea mult cu procesele digestive si pentru a uniformiza eliberarea glucozei in sange.
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: