0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Coada-calului mentine vasele de sange puternice si impiedica ingustarea arterelor

In universul plantelor medicinale, Coada-Calului (Equisetum arvense) se evidentiaza ca o alegere remarcabila datorita proprietatilor sale unice de a sustine sanatatea vasculara. Aceasta planta, cu un istoric bogat in utilizarea sa pentru beneficiile aduse sistemului circulator, a captat atentia cercetatorilor si a pasionatilor de medicina alternativa. Afla cum aceasta poate contribui la mentinerea vaselor de sange puternice si la prevenirea ingustarii arterelor in acest articol.

Trebuie sa stii despre coada-calului ca se reproduce prin spori, nu prin seminte – o calitate foarte neobisnuita pentru o planta. In plus, inregistrarile istorice includ mentiuni despre coada-calului folosita pentru nenumarate probleme de sanatate, datand din epoca greaca si romana.

Atunci cand se consuma coada-calului, mineralele si compusii organici unici ne sunt transmisi, rezultand o mare varietate de beneficii pentru sanatate (vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, folat, vitamina E, vitamina K, potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, compusi fenolici, silice, acid chinurenic, Styrylpyrones Clorofila).

Compusul cheie: Siliciul

Coada-calului este remarcabila pentru continutul sau ridicat de siliciu, un mineral esential pentru sanatatea tesuturilor conective, inclusiv a vaselor de sange. Siliciul contribuie la mentinerea elasticitatii arterelor si la intarirea peretelui vascular, prevenind astfel ingustarea excesiva.

Imbunatatirea circulatiei sanguine

Prin proprietatile sale diuretice usoare, coada-calului poate contribui la eliminarea excesului de apa din organism, ajutand astfel la scaderea presiunii sanguine si la imbunatatirea circulatiei sanguine. O circulatie sanguina eficienta este esentiala pentru sanatatea inimii si a sistemului cardiovascular.

Prevenirea depunerilor de placi aterosclerotice:

Planta este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si are o istorie lunga de utilizare pentru calmarea inflamatiei. De aceea, nu este de mirare ca studiile spun despre ea poate ajuta in cazul bolilor inflamatorii si degenerative ale articulatiilor.

De exemplu, un studiu stiintific din Polonia, publicat in 2013 in Annals of Agricultural and Environmental Medicine, constata ca aceasta este una dintre putinele plante care contin acid kinurenic (KYNA), despre care se stie ca are abilitati antiinflamatorii, antioxidante si de calmare a durerii.

Reducerea inflamatiei:

Siliciul din coada-calului are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii care pot contribui la reducerea inflamatiei in vasele de sange, arata studiile. Inflamatia cronica poate fi un factor important in dezvoltarea bolilor cardiovasculare, iar aceasta planta poate ajuta la mentinerea unui mediu antiinflamator.

Utilizare si administrare:

Coada-calului poate fi consumata sub forma de ceai, tinctura sau suplimente alimentare.

De regula, cea mai folosita metoda este pulberea. Planta uscata se macina fin pri rasnita electrica, apoi se ia 1 lingurita de pulbere, de doua ori pe zi, inainte de masa de dimineata si cea de seara. Pulberea se tine sub limba timp de 10 minute, iar ce ramane se arunca si se clateste gura cu apa curata. Se fac cure de 1 luna, cu 1 luna pauza intre ele.

*Este important sa respecti dozele recomandate si sa consulti un profesionist in domeniul sanatatii inainte de a incepe orice regim de tratament pe baza de plante, mai ales daca ai afectiuni medicale preexistente sau iei alte medicamente.

Atentie la calitatea surselor:

Pentru a te asigura de eficacitatea coada-calului, este crucial sa alegi surse de inalta calitate si sa fii constient de provenienta plantelor. Adesea, suplimentele alimentare sau ceaiurile de coada-calului pot fi gasite in magazinele de produse naturiste.

!!! Este intotdeauna recomandat sa consulti un specialist inainte de a incepe orice tratament sau supliment pentru a asigura o abordare sigura si personalizata a sanatatii tale.

Vezi si: Siliciul din coada-calului fortifica articulatiile si oasele

Vezi si: Beneficiile remarcabile ale plantei Coada Calului in prevenirea osteoporozei

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole