1.2 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Cele mai eficiente plante medicinale indicate in tratarea amenoreei

Amenoreea reprezinta intarzierea inexplicabila a menstruatiei pana la varsta de 16 ani sau incetarea brusca a menstruatiei la femeile aflate in perioada dintre pubertate si menopauza. Tratamentul acestei afectiuni se va putea face doar atunci cand se stabileste de catre medicul specialist care este cauza care a produs aceasta afectiune. Iata mai jos care sunt cele mai eficiente plante medicinale indicate in tratarea amenoreei:

Marar, leustean si patrunjel. 3 verdeturi aromate care ajuta in tratarea amenoreei

  • Seminte de marar – contin estrogen vegetal, avand un puternic reglator hormonal. Se vor lua sub forma de praf cate un varf de cutit de 3 ori pe zi. Se va pune sub limba pentru 10 minute dupa care se inghite cu putina apa.
  • Leustean – se foloseste sub forma de infuzie pentru a trata amenoreea. Se prepara dintr-o lingura de planta uscata la o cana de apa fierbinte si se lasa la infuzat cateva minute. Se beau cate 3 cani pe zi.
  • Patrunjel – semintele de patrunjel contin un fito-estrogen foarte util in amenoree. Se va lua un varf de cutit de 3 ori pe zi inainte de mese. Se va tine sub limba timp de 10 minute, dupa care se inghite cu putina apa. De asemenea, se poate lua si tinctura din seminte de patrunjel. Vezi si: Ce boala anunta durerea puternica din timpul menstruatiei si care sunt consecintele

Ghimbir, telina si radacina de papadie. 3 radacinoase eficiente in amenoree

  • Ghimbir – este una dintre plantele foarte eficiente in caz de amenoree. Se prepara o infuzie din 2 lingurite de radacina maruntita, care se vor pune la 250 ml apa si se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. De asemenea, se mai poate lua si sub forma de praf, cate 1 lingurita, de 3 ori pe zi. Se pune sub limba apoi se inghite cu apa.
  • Telina – este foarte bogata in apiol, hormoni, enzime si vitamine. Se va pune 100 g de radacina la un litru de apa. Se va fierbe apoi timp de 20 de minute. Se strecoara si se va consuma in cursul unei zile sau se toaca marunt o radacina, se va pune la 300 ml apa sa fiarba timp de 20 de minute. Se strecoara si se poate consuma zilnic cate o cana.
  • Radacina de papadie – se indica in toate cazurile de dereglari hormonale. Se va pune 2 lingurite le 250 ml apa. Se va fierbe timp de 10 minute dupa care se va strecura. Se pot bea si din acest cei 2-3 ceaiuri.

Plantele medicinale sunt de un real ajutor in amenoree

  • Branca-ursului – are un efect revitalizant puternic asupra organismului, fiind folosita in cazurile de amenoree sau sterilitate. Se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta maruntita, puse in 250 ml apa clocotita. Se acoperi pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma cu 15 minute inainte de mese, cate 2 cani. Se foloseste si tinctura. Aceasta se face din 50 g de planta maruntita care se va pune la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se va pune intr-o sticla si se va tine timp de 2 saptamani la temperatura camerei agitand zilnic recipientul. La final se strecoara si se va lua cate o lingurita de tinctura de 3 ori pe zi, diluata cu putina apa. De asemenea, se poate administreaza si sub forma de comprimate (cate 6 pe zi, timp de 3-6 luni, cu pauze o data la cel mult 6 luni).
  • Mladite de zmeur – extractul din aceasta planta este eficient pentru declansarea menstruatiei. Se consuma inainte de masa, in doze de 2 ml, de doua si pana la patru ori pe zi, timp de 3 saptamani.
  • Asmatui – aceasta planta contine glicozidul apiina, substante amare, un ulei eteric, fiind indicata la tratarea amenoreei. Se va lua o lingurita de frunze care se vor pune dupa ce au fost maruntite in 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute cu capac, dupa care se strecoara. Se consuma 2 cani de ceai pe zi, dimineata si seara. Tratamentul se va face pana la vindecare, adica pana la aparitia menstruatiei.

Vezi si: Ce sa faci atunci cand te doare burta de la menstruatie – Toate sfaturile de care ai nevoie

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole