4.3 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024

Masticul. Ce este si ce beneficii are pentru sanatate

Masticul este o rasina obtinuta din rasina de Pistacia lentiscus, un arbore exotic, produs in insulele grecesti (mai ales in Chios). Aceasta rasina este cunoscuta si folosita inca din Antichitate, datorita aromei si beneficiilor sale.

Ra­sina, numita si „lacrimi de Chios” este recoltata si prepa­rata in diverse forme (bucati plate, ulei, lichior, cristale, apa aromata, guma de mestecat sau pudra) si are efecte antibacteriene, antiinflamatoare si de vindecare.

Masticul este excretat de glandele de rasina ale copacului Pistacia lentiscus si se usuca in bucati de rasina fragila, translucida. Cand este mestecata, aceasta se inmoaie si devine o guma, cu o aroma amara la inceput, dar care apoi elibereaza o aroma racoritoare, asemanatoare pinului si cedrului.

Masticul – Beneficii pentru sanatate

  • Vindeca gastroenterita. Masticul este eficient in tratamentul durerilor de stomac, tulburarilor gastrice sau a ulceratiilor stomacale
    Are o eficienta crescuta impotriva Helicobacter pylori, contribuind la prevenirea si tratarea simptomelor bolii Crohn (boala inflamatorie intestinala);
  • Studiile re­cente au aratat ca previne cancerul digestiv;
  • Absoarbe colesterolul rau din organism;
  • Distruge bacteriile rele;
  • Este un minunat antiseptic ce trateaza ranile. Rasina are un efect antibacterian natural puternic, care actioneaza fara a leza mucoa­sele;
  • Previne aparitia cariilor;
  • Elimina infectiile fungice.

Remediu cu mastic pentru afectiunile digestive

-Pentru tulburari digestive: se adauga 50g de mastic intr-un litru de apa si se lasa la frigider peste noapte. Se va consuma ca bautura pentru digestie.

In magazinele naturiste se gaseste rasina de mastic, sub forma de extract, capsule, ulei, pudra.

Atentie! Raritatea si dificultatea producerii acestei rasini o face sa fie mai scumpa. Astfel, pe piata apar imitatii vandute ca „mastic” (ex: Boswellia sau guma arabica).

Vezi si: 8 plante care te scapa de aciditatea gastrica

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole