Iti este dor de prajiturile facute in copilarie de bunica? Noua ne este si tocmai din acest motiv te invitam sa-ti reamintesti preparand aceasta reteta – „prajitura cu mere si nuci”. Este, de fapt, o placinta cu mere reinventata, ceva mai rafinata decat reteta clasica.
Prajitura cu mere si nuci – Reteta
Pentru a face aceasta prajitura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 4 linguri de smantana
- jumatate de lingurita cu praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 mere
- nuci
Cum se prepara prajitura:
Pune intr-un castron albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, iar dupa mixeaza. Adauga smantana si galbenusurile, pe care le amesteci cu lingura de lemn. Apoi adauga faina amestecata cu praf de copt si continua sa amesteci. Nu te speria daca apar cocoloase, daca amesteci bine cu lingura timp de 10 minute o sa vezi ce compozitie fina si spumoasa o sa ai.
Foloseste o tava rotunda, pune pe fundul ei hartie de copt, iar peretii tapeteaza-i cu ulei si faina.
Toarna compozitia obtinuta in tava si dupa curata si taie merele felii. Da-le prin faina si aseaza-le deasupra. Printre ele presara nuci.
Introdu in cuptorul incins la 175 grade pentru 40 de minute.
Pofta buna!
Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.
Vezi si:
Gateau Nantais – Cum se prepara cea mai buna prajitura traditionala din Bretania
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: