Prajitura Verdens Beste, adica „cea mai buna din lume”, numita si Kvæfjordkake, a fost votata in anul 2002 ca fiind cea mai buna prajitura de catre norvegieni, devenind prajitura nationala a Norvegiei. Cea mai buna prajitura din lume este un tort popular in Norvegia facut cu bezea, crema de vanilie si migdale.
Aceasta reteta este usor de facut, in ciuda aspectului, fiind un amestec interesant de bezea pufoasa si migdale crocante. Daca vreti si voi sa o gustati, incercati reteta de mai jos:
Pentru cea mai buna prajitura din lume ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 pachet de unt moale + alte 3 linguri
- 210 g zahar tos (1 si 2/3 cesti)
- 185 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 80 ml lapte
- 5 oua mari (separate)
- 35 g fulgi de migdale
- 350 g smantana lichida
- 1 esenta de vanilie
Cum se prepara prajitura Verdens Bestecea:
In primul rand trebuie sa preincalzesti cuptorul la putere mare, cu un grilaj pozitionat la mijloc. Apoi pune intr-o tava hartie de copt.
Untul, aflat la temperatura camerei, se amesteca cu 2/3 ceasca de zahar pentru aproximativ 3 minute pana obtii un produs usor si cremos. Se adauga faina si praful de copt, amestecand totul bine la viteza mica a mixerului.
Se adauga galbenusurile si laptele, amestecand cu mixerul pana se omogenizeaza. Toarna apoi aluatul obtinut in tava.
Intr-un bol separat bate albusurile cu restul de zahsr psns obtii o compozitie ca de bezea. Se intinde apoi compozitia rezultata peste peste aluatul din tava si se presara pe deasupra migdalele.
Prajitura Verdens beste se coace la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand bezeaua de deasupra este usor rumenita. Lasa la racit si transfera apoi prajitura pe un platou.
Cand cea mai buna prajitura din lume s-a racit, intr-un vas mediu se bate smantana pentru gatit cu esenta de vanilie, timp de 3 minute. Se taie prajitura pe jumatate transversal cu un cutit zimtat si se pune una dintre jumatati pe o tava de servit. Acopera la sfarsit cu frisca si pune si cealalta jumatate deasupra, cu bezeaua in sus.
Prajitura Verdens Beste se lasa la frigder pentru o ora inainte de a fi servita.
Pofta buna!
Sugestie: Zaharul se poate inlocui cu Zahar din Stevie – Green Sugar – Indulceste precum zaharul, dar are 0 calorii si 0 indice glicemic, ceea ce protejeaza organismul de efectele negative pe care le are consumul de zahar.
Vezi si:
Gateau Nantais – Cum se prepara cea mai buna prajitura traditionala din Bretania
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: