13.8 C
București
joi, aprilie 4, 2024

Ce omoara ciuperca de la picior rapid? Iata tot ce trebuie sa sti despre ciuperca unghiilor

Ciuperca unghiilor. Potrivit expertilor, infectia fungica este responsabila pentru 50% din bolile unghiilor. O cercetare din 2014 a raportat o rata de prevalenta de 23% in toata Europa, 20% in Asia de Est si 14% in America de Nord. In fiecare an, se cheltuiesc milioane de dolari in tratamentul ciupercii unghiilor.

Ciuperca unghiilor afecteaza atat unghiile de la maini, cat si unghiile de la picioare, dar este mai frecventa la unghiile de la picioare. Incepe ca o pata galbena sau alba, subtila, sub varful unghiei. Daca nu este tratata imediat, se agraveaza foarte repede, provocand decolorarea, ingrosarea unghiilor, precum si unghiile sfaramicioase. Este foarte contagioasa, se poate raspandi rapid de la o unghie la alta, dar nu exista dovezi ale raspandirii intre persoane. Ciuperca unghiilor face unghia atat de urata si poate fi, de asemenea, considerabil dureroasa. Ciuperca unghiilor, in special ciuperca unghiilor de la picioare, este notorie; tratamentul poate dura cateva luni, dar rata de recurenta este alarmant de mare.

Simptomele ciupercii unghiilor

Daca unghia prezinta oricare dintre sau o combinatie a urmatoarelor simptome, este posibil sa aveti ciuperca unghiilor.

  • Decolorare albicioasa pana la galben-maronie
  • Ingrosarea unghiior
  • Faramitator sau fragil
  • Forma distorsionata
  • Resturi sub unghie provocand o culoare inchisa

Cine este mai susceptibil de a face ciuperca unghiilor?

Sportivii care isi folosesc foarte des picioarele si mainile, cum ar fi jucatorii de fotbal, dansatorii si alergatorii, sunt mai predispusi sa aiba ciuperca unghiilor.

Care sunt cauzele ciupercii unghiilor?

Varsta: cu cat imbatranim, fluxul de sange catre picioare este redus. Acest lucru afecteaza in mod semnificativ capacitatea organismului de a combate infectia cu ciuperci in jurul picioarelor, care este unul dintre motivele pentru care ciuperca unghiilor este mai frecventa.

Picior transpirat: ciuperca prospera intr-un mediu cald si umed, prin urmare picioarele si mainile ude in mod constant sunt mai expuse la ciuperca unghiilor.

Probleme de sanatate: persoanele cu probleme de sanatate, cum ar fi diabetul, probleme de circulatie sau un sistem imunitar suprimat, sunt mai susceptibile la ciuperca unghiilor.

Remedii rapide la domiciliu pentru ciuperca unghiilor

Tratamentul ciupercilor piciorului se poate intinde pe mai multe luni, dar rata de recurenta este mare. Din fericire, exista optiuni de tratament eficiente care sunt capabile sa vindece complet si permanent ciuperca unghiilor. Unele dintre ele pot fi administrate destul de usor acasa.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai se obtine din arborele de ceai. Arborele de ceai este o planta australiana veche care are o lunga istorie in tratarea infectiilor fungice. Uleiul de arbore de ceai este bogat in proprietati antifungice si antiseptice, ceea ce il face o optiune eficienta de tratament pentru ciuperca unghiilor. Amelioreaza ciuperca unghiilor, restabileste o unghie limpede si, cel mai important, vindeca complet ciuperca. Diluati cateva picaturi de ulei de arbore de ceai cu un ulei purtator, de exemplu, ulei de masline sau nuca de cocos, apoi aplicati un strat subtire pe zona afectata. Este important sa-l amestecati cu un ulei purtator pentru a va asigura ca uleiul de arbore de ceai este absorbit in mod adecvat in patul de unghii pentru o munca eficienta. In caz de iritatie a pielii, reduceti cantitatea de amestec pe care o aplicati in zona afectata, dar daca iritatia persista, puteti intrerupe utilizarea. Functioneaza foarte repede; modificari vizibile pot fi observate in cateva saptamani de la utilizare. Vezi si: Care sunt motivele picioarelor urat mirositoare

Peroxid de hidrogen si iod

In mod independent, acestea sunt utilizate in mod popular ca dezinfectanti pentru taieturi si rani. Acestea sunt incarcate cu proprietati antifungice si antiseptice, ceea ce le-ar face pe fiecare dintre ele un remediu formidabil pentru ciuperca unghiilor. Combinatia lor functioneaza mai repede si mai bine in tratamentul ciupercii unghiilor. Scufundati mana sau piciorul in amestec sau folositi o bucata de bumbac pentru a aplica amestecul pe zona afectata. Diluati iodul in mod adecvat inainte de aplicare pentru a evita deteriorarea pielii. Daca pielea din jur este rupta sau iritata, peroxidul de hidrogen poate avea un efect usturator.

Bicarbonat de sodiu

Acesta este un element foarte comun in majoritatea caselor, dar are un efect de vindecare uimitor pentru ciuperca unghiilor. Este bogat in proprietati antifungice care il ajuta sa lupte foarte repede cu ciuperca unghiilor si sa redea o unghie clara si sanatoasa. Inmuiati mana sau piciorul intr-un vas pe jumatate umpluta cu apa calda si amestecata cu aproximativ o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu. Faceti acest lucru de doua ori pe zi, timp de aproximativ 20 de minute cu fiecare ocazie.

Usturoiul

Usturoiul are proprietati medicinale extinse care au dus la utilizarea acestuia pentru diferite conditii de sanatate. Este foarte eficient si rapid in tratamentul ciupercilor unghiilor datorita bogatelor sale proprietati antiseptice si antifungice. Inmuiati zona afectata intr-un amestec de apa calda si usturoi proaspat timp de aproximativ o jumatate de ora de doua ori pe zi. Alte remedii casnice pentru tratamentul ciupercii unghiilor includ uleiul de cocos, extractul de frunze de masline, otetul etc.

Nota: tratamentele de mai sus ar fi eficiente si permanente numai daca sunt combinate cu o igiena adecvata a unghiilor. Pastrati-va unghiile curate si uscate.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole