0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Un elixir stravechi al frumusetii – sucul de rodii

Sucul de rodii ar putea fi o potiune secreta pentru a obtine o piele sanatoasa, vibranta si tanara. Avand multi antioxidanti, rodia lupta cu efectele precoce de imbatranire, riduri si ajuta la vindecarea rapida a cicatricilor.

Un excelent agent anti-imbatranire, care se potriveste tuturor tipurilor de piele

Printre avantajele importante pentru sanatate ale sucului de rodie se numara faptul ca ar putea ajuta la intarirea pielii, precum si la intarzierea / reducerea aparitiei ridurilor si a liniilor fine de sub ochi. Fructul ar putea contribui la prelungirea duratei de viata a celulelor din corp care produc colagen si elastina, cele doua elemente fantastice care mentin pielea mereu tanara.

Sucul de rodii face minuni pentru pielea uscata. Structura sa moleculara mica patrunde adanc in piele pentru a furniza hidratare ampla, precum si hidratare a pielii. Ca urmare, calmeaza pielea uscata si iritata. Continutul sau de acid punicic, un acid gras omega 3 mentine pielea continuu hidratata prin etansare in interiorul umiditatii. Sucul de rodie este eficient atat pentru tenul gras, cat si pentru cel cu tendinta de uscare. Utilizarea sucului de rodie pe pielea grasa ajuta la prevenirea izbucnirii cosurilor si regleaza crearea de sebum.

Ajuta la vindecarea cicatricilor si imbunatateste textura pielii

Rodia functioneaza bine pentru regenerarea celulelor din straturile epidermice si dermice ale pielii. Are capacitatea de a grabi intregul proces de vindecare a ranilor. Chiar si uleiul de seminte de rodie este plin de nutrienti prietenosi cu pielea, care sunt foarte terapeutici pentru intarirea si regenerarea epidermei. In plus, protejeaza pielea de arsurile solare, precum si vindeca daunele cauzate de expunerea continua la soare.

Utilizarea uleiului de seminte de rodie ar putea ajuta la repararea taieturilor pielii, precum si a ranilor. S-a descoperit ca repara taieturile impreuna cu alte tipuri de rani pe piele in mod rapid, fara sa lase aparitia cicatricilor, datorita proprietatilor sale puternic antioxidante.

Se cunoaste, de asemenea, ca rodiile cresc viata fibroblastelor care sunt responsabile pentru producerea de colagen, precum si a elastinei care strange pielea si opreste dezvoltarea liniilor fine si a ridurilor. Colagenul si elastina ofera rezistenta, precum si sustinere a pielii. Odata ce fibrele de colagen si elastina se descompun, pielea dezvolta laxitate care la randul sau provoaca riduri. Rodia este, de asemenea, extrem de utila pentru a usura tonul pielii. Consumul unui pahar de suc de rodie zilnic ofera un ten stralucitor.

Masca de fata pentru pielea stralucitoare

Combinati cate 1 lingurita de papaya verde pudra, ulei de seminte de struguri, precum si extract de seminte de struguri impreuna cu 2 lingurite de suc de rodie si folositi-l pe fata. Lasati sa se odihneasca timp de aproximativ o ora si, apoi, spalati cu apa calduta. De asemenea, puteti utiliza o carpa de bumbac pentru a folosi suc de rodie direct pe fata imediat dupa curatare.

Rodia este formata din antociani si taninuri hidrolizabile care au un puternic antioxidant, precum si calitati de promovare a tumorilor. Ori de cate ori este utilizat direct pe piele, acidul elagic, un polifenol antioxidant prezent in rodii previne dezvoltarea cancerului pielii.

Consumul regulat de suc de rodie poate fi, de asemenea, util in oprirea, precum si in tratarea caderii parului. Acidul punicic din rodii va ajuta sa va intariti parul, facandu-l gros si sanatos. De asemenea, poate stimula fluxul de sange in interiorul scalpului, ceea ce creste starea foliculilor, precum si incurajeaza regenerarea parului.

Cum se face suc de rodie

De departe, cel mai bun tip de suc de rodie este cel fabricat in casa. Poate fi realizat usor si rapid in doar cateva minute. Procesul este simplu – taiati rodia si scoateti semintele plasandu-le intr-un castron plin cu apa. Vezi si: Cum sa faci ulei din seminte de rodie si cum sa il folosesti pentru un par stralucitor si un ten fara acnee

Semintele se vor scufunda cu siguranta in partea de jos, in timp ce membrana alba pluteste in partea de sus. Aruncati coaja, precum si membrana, lasand doar semintele rosii si strecurati apa si puneti semintele in blender.

Amestecati semintele, strecurati amestecul de seminte intr-o ceasca. In aceasta ceasca este o bautura extrem de puternica, concentrata, dar delicioasa. Adaugati apa si indulcitor dupa gust.

Sucul de rodii este sanatos de consumat zilnic. Cu toate acestea, ar putea interfera cu unele medicamente eliberate pe baza de reteta, cum ar fi medicamentele care trateaza nivelul colesterolului ridicat si al tensiunii arteriale crescute. Cercetare de A.V. Sorokin, publicat in „American Journal of Cardiology” in 2006, a spus ca un consum regulat de suc de rodie ar putea creste sansa rabdomiolizei – o afectiune care implica defalcarea musculara care poate induce insuficienta renala – in cazul in care luati rosuvastatina, un medicament care trateaza niveluri ridicate de colesterol. Inainte de a consuma suc de rodie in fiecare zi, discutati cu medicul daca este cazul.

Simptome alergice

Multi oameni sunt hipersensibili la rodie. Persoanele cu alergii la plante au de obicei sanse mari de a dezvolta simptome alergice la rodie. Se afirma ca persoanele cu astm trebuie sa fie deosebit de prudente inainte de a consuma suc de rodie. Cateva dintre reactiile la rodie constau in greata, varsaturi, urticarie, mancarime a ochilor rosii si senzatie de respiratie scurta. Pe de alta parte, sucul de rodie vine complet cu vitamina C impreuna cu alte nutritii care pot actiona ca agenti antiinflamatori care ajuta la scaderea reactiilor alergice.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole