17.2 C
București
marți, aprilie 9, 2024

Slabeste mai usor: baia in apa fierbinte mai eficienta ca o plimbare de jumatate de ora?

Dietele usoare pentru regimurile cu antrenament nu exista, iar pentru a indeplini misiunea de a pierde acele kilograme in plus nu se poate sa nu depunem eforturi. In timp ce antrenamentul este un factor important care contribuie la pierderea in greutate, mersul la sala, mai ales dupa o zi lunga si grea, poate fi obositoare. Pierderea in greutate nu se intampla peste noapte si necesita mult efort si exercitii care raspund nevoilor fiecarui organism in parte.

Se pare ca nu trebuie sa depindeti doar de o sesiune de gimnastica pentru a arde acele calorii zilnic. Faceti un dus fierbinte in zilele in care nu puteti ajunge la antrenamente, acest lucru va va ajuta sa pierdeti caloriile!

Potrivit unui studiu realizat de Dr. Faulkner intr-o universitate din Londra, s-a observat ca se pot arde, de fapt, aceeasi cantitate de calorii ca o sesiune riguroasa de 30 de minute de mers pe jos sau de jogging.

Pentru experiment, 14 barbati au fost rugati sa efectueze doua teste – sa se plimbe o ora cu bicicleta sau sa lucreze l banda de alergat si apoi sa petreaca o ora in cada cu hidromasaj. Acest lucru suna foarte relaxant si ideal, dar obiectivul principal din spatele acestui experiment a fost de a vedea cate calorii au putut barbatii sa arda prin ambele activitati. Scopul principal din spatele acestui experiment a fost de a creste temperatura corpului cu doar un grad.

Rezultatele studiului

Desi nu s-a negat faptul ca antrenamentul propriu-zis a ars mult mai multe calorii, s-a observat ca petrecerea timpului necesar in apa fierbinte a ars in jur de 130 de calorii, ceea ce este exact acelasi cu al unei sesiuni de mers pe jos timp de 30 de minute.

Ar putea suna ciudat, dar exista un motiv foarte valabil pentru care apa fierbinte ajuta la arderea grasimilor. Nu, nu va scapa doar de grasime sau de greutate, ci apa fierbinte accelereaza procesul si reduce inflamatia din corp, care este esentiala pentru pierderea in greutate.

Baia, de asemenea, parea sa aiba acelasi efect ca si exercitiul fizic atunci cand a fost vorba despre raspunsul antiinflamator post-activitate pentru fiecare dintre participanti. Urmarind rezultatele testelor o zi mai tarziu, s-a constatat, de asemenea, ca nivelul de zahar din sange al participantilor a fost cu 10% mai mic decat cei care nu au petrecut o ora in apa fierbinte.

Cand corpul are o temperatura mai mare decat cea obisnuita, arde mai multe calorii. Pentru a face fata caldurii produse, corpul lucreaza mai mult pentru a mentine nivelurile interne de temperatura si arde mult mai multe calorii. Practic, atunci cand corpul se confrunta cu orice stres extern ca acesta, se produc proteine ​​de soc termic care accelereaza procesul de ardere a grasimilor.

Pe langa faptul ca ajuta la scaderea in greutate si la arderea caloriilor, a face o baie fierbinte sau pur si simplu a te relaxa in apa fierbinte are multe beneficii de oferit pentru piele, muschi, articulatii, precum si pentru inima. Nivelurile de durere sunt reduse, iar apa fierbinte regleaza si fluxul de sange. Este, de asemenea, un remediu pentru insomnie.

Dar retineti ca dependenta singura de dusurile fierbinti nu poate rezolva problema. Rasfatandu-va cu orice fel de antrenament impreuna cu o dieta adecvata este singura modalitate prin care puteti pierde in greutate pe termen lung si va puteti mentine sanatatea.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole