De-a lungul istoriei, ierburile si condimentele au fost extrem de importante pentru utilizarile lor culinare si proprietatile medicinale. In plus, stiinta moderna le-a dovedit beneficiile puternice si, prin urmare, toata lumea le foloseste intr-un fel sau altul. Unele dintre condimentele obisnuite sunt cardamom, curcuma, busuioc, salvie, ghimbir, usturoi, scortisoara, lista este interminabila. Din acest motiv, stocati cateva dintre aceste condimente sanatoase in bucatarie sau plantati-le in gradina de legume pentru uz personal. Acest lucru face mai usor sa obtineti nutritie suplimentara si sa adaugati aroma retetelor voastre. Mai jos sunt cateva condimente si ierburi pe care le puteti folosi pentru marile lor beneficii.
Ghimbir
Pentru inceput, ghimbirul este unul dintre condimentele obisnuite in fiecare casa. Se stie ca acest condiment are proprietati antiinflamatorii si poate trata greata. De asemenea, este frecvent utilizat in medicina alternativa. Multi oameni il prefera datorita modului in care trateaza greata, fie din cauza raului de mare, a bolii de dimineata, fie a chimioterapiei. In plus, daca aveti dureri de cap sau alt fel de durere, consumul unei bauturi racoritoare cu ghimbir va va ajuta la gestionarea durerii datorita proprietatilor antiinflamatorii. Incercati sa-l amestecati cu alte condimente, cum ar fi usturoiul si ardeiul iute in tocana, pentru a-l imbogati.
Ardei iute
Daca va plac mancarurile picante, puteti folosi ardeiul iute, deoarece este o optiune buna pentru tipurile de mancare picante. Are capsaicina, care este un ingredient activ, care ajuta la reducerea poftei de mancare si, conform unor studii, ajuta la cresterea arderii grasimilor. Prin urmare, in suplimentele pentru slabit este un ingredient obisnuit.
Prin urmare, pe masura ce adaugati ghimbirul ras, usturoiul zdrobit, un pic de cardamom in tocana, puteti adauga putin ardei iute pentru a va condimenta masa si, de asemenea, pentru a obtine celelalte beneficii. Ardeiul iute are, de asemenea, efecte anticanceroase, dar inca nu a fost testat pe oameni. Cu toate acestea, exista potential anticancerigen in studiile pe animale.
Usturoi
In antichitate, usturoiul era obisnuit pentru proprietatile sale medicinale. Contine un compus cunoscut sub numele de alicina, care este responsabil nu numai pentru efectele asupra sanatatii, ci si pentru mirosul distinct. Daca trebuie sa combateti boala, in special raceala obisnuita, usturoiul este planta perfecta. Usturoiul imbunatateste sanatatea inimii, deoarece ajuta la reducerea colesterolului cu pana la 15%.
Consumul regulat de usturoi este minunat pentru a reduce semnificativ tensiunea arteriala la persoanele care deja sufera de aceasta afectiune. Usturoiul are mai multe beneficii incredibile pentru sanatate, de aceea ar trebui sa-l adaugati la mese sau sa luati suplimente.
Rozmarin
Timp de secole, frunzele si tulpinile acestei plante populare au ajutat la combaterea multor afectiuni. Acidul rozmarinic este ingredientul activ din rozmarin. Prin aceasta substanta, rozmarinul ajuta la prevenirea congestiei nazale si a alergiilor. Rozmarinul este comun nu numai pentru valoarea sa culinara, ci si in aromoterapie. Este ideal pentru ceaiuri si tocanite. In aromoterapie este vital ca ajutor pentru memorie si concentrare si la declinul cognitiv legat de varsta. Este uimitor in combaterea stresului si alte utilizari incredibile, precum de ajutor in probleme de digestie, dureri musculare si dureri, printre altele.
Turmeric
Cele mai multe feluri de orez care au o culoare galbena bogata se datoreaza condimentului de turmeric pus in timpul gatitului. Condimentul de curcumina care se gaseste in turmeric include efecte antiinflamatoare puternice, care se potrivesc cu eficacitatea unor medicamente antiinflamatoare. In plus, este un antioxidant excelent care ajuta la cresterea enzimelor antioxidante ale organismului si, de asemenea, ajuta la combaterea daunelor oxidative. De asemenea, are beneficii uimitoare impotriva depresiei datorita curcuminei prezente care ajuta la ameliorarea simptomelor.
Salvia
Diverse bucatarii din intreaga lume folosesc salvia ca planta de baza. Beneficiile sale incredibile pentru sanatate includ imbunatatirea memoriei si functiei creierului, prin urmare este puternic la persoanele cu boala Alzheimer. Are o reputatie din timpuri vechi datorita proprietatilor sale de vindecare.
In plus, sustine sanatatea bucala, deoarece are proprietati antimicrobiene care distrug microbii care sustin cresterea placii dentare. Salvia proaspata este cel mai bun ca remediu traditional pentru ameliorarea diareei, relaxandu-va intestinul. Adaugati salvie cu usurinta la felurile de mancare si bucurati-va nu numai de aroma sa aromatica, ci si de beneficiile sale pentru sanatate.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: