Nu este nevoie sa te aprovizionezi cu medicamente pentru sezonul rece, ci doar sa iti faci o prioritate din a consuma alimentele potrivite pentru trecerea catre anotimpul mai rece. Toamna este deosebit de bogata in fructe, legume si verdeturi de care trebuie sa profitam pentru a ne intari sistemul imunitar.
Top 7 alimente de consumat in septembrie
Dovleac
Dovleacul ofera diverse beneficii sanatatii atunci cand este consumat proaspat. Promoveaza sanatatea inimii, somnul, sanatatea prostatei si ofera diferite beneficii antioxidante. Imbunatateste starea de spirit si vederea, de asemenea. In plus, face pielea sa para mai tanara.
Vitamina A este esentiala pentru regenerarea pielii si vindecarea ranilor. Este necesar sa se asiste celulele epiteliale atat extern cat si intern. Functioneaza ca o arma puternica pentru a lupta impotriva cancerului. Vitamina este esentiala pentru formarea glicoproteinelor, a zaharului si a combinatiei de proteine care leaga celulele impreuna pentru a forma tesuturi moi.
Deficitul de vitamina A din organism are ca rezultat tenul slab. Studiile au aratat ca vitamina A ajuta la eliminarea acneei si imbunatateste sanatatea pielii. Ajuta la producerea colagenului care tine ridurile la distanta cat mai mult timp. Pastreaza aspectul tanar al pielii si contribuie la sanatatea parului.
O cantitate adecvata de vitamina A este esentiala pentru buna functionare a functiilor imune, deoarece vitamina A ajuta la reglarea genelor implicate in raspunsurile imune. Este necesar pentru a contracara bolile autoimune, cancerul, racelile comune si gripa. Beta-carotenul imbunatateste, de asemenea, sistemul imunitar care ajuta la eliminarea bolilor cronice.
Studiile arata ca un consum regulat de suplimente cu vitamina A la copii a redus drastic afectiuni, precum diareea si malaria.. Arata ca suplimentele de vitamina A sunt utile pentru tratarea acestor probleme medicale la copii.
Ceapa cruda
Ceapa contine aproape intregul necesar de nutrienti pentru corp. Continutul de apa din ceapa este de aproape 80%. Nutrientii prezenti in ceapa sunt carbohidratii, proteinele si grasimile. Mineralele precum fosforul, zincul si potasiul pot fi gasite si in ceapa. Ceapa include, de asemenea, calciu si vitamine.
Ceapa consta dintr-o cantitate mare de fitochimicale care actioneaza ca un stimulent al vitaminei C in organism. Eficienta vitaminei C si, ulterior, a sistemului imunitar, este crescuta atunci cand mancati ceapa, deoarece va stimuleaza sistemul imunitar impotriva toxinelor si a numeroaselor corpuri straine care pot duce la boli.
Usturoiul este un puternic antiviral si antibiotic natural
Usturoi
Usturoiul este un remediu natural la domiciliu, care este folosit pentru a vindeca afectiunile de sanatate de secole. Se consuma proaspat sau gatit. Poate fi adaugat la mancare sau consumat singur. Impreuna cu utilizarea sa ca ingredient in alimente, ofera diferite beneficii pentru sanatate. Usturoiul crud este antibiotic cu proprietati antivirale si antiinflamatoare. Promoveaza sanatatea, sistemul imunitar si circulatia sangelui.
Usturoiul are o substanta care contracareaza eficient tulpinile bacteriene. Compusul chimic puternic gasit in usturoi contracareaza bacteriile rezistente prin paralizarea sistemului sau de comunicare. Previne secretia de toxina ramnolipida care poate distruge celulele albe din sange, care sunt vitale pentru sistemul imunitar de aparare.
Broccoli, conopida si varza
Legumele, precum varza, conopida si broccoli au un mod remarcabil de a oferi beneficii extinse sanatatii. Consumul regulat de broccoli, varza si conopida ofera zeci, poate chiar sute, de super-nutrienti care sustin o sanatate optima, la nivelul intregului corp.
Vitamina C, betacarotenul, precum si alte vitamine si minerale, in principal seleniu, cupru, zinc, fosfor, sunt responsabile de culoarea verde si violet a acestor legume. Acesti compusi prezenti in broccoli, conopida si varza sunt de fapt mari intaritori ai sistemului imunitar care protejeaza de numeroase infectii.
Strugurii rosii
Strugurii rosii sunt bogati in substante nutritive precum potasiu, calciu, fier, fosfor, folat, magneziu, seleniu si vitamina A, vitamina C si vitamina B6. Acesti nutrienti au un impact direct asupra sanatatii.
Strugurii rosii poseda proprietati antibacteriene si antivirale. Astfel, te protejeaza de multe infectii. Proprietatile antivirale sunt utile si pentru combaterea virusului poliomielitei si a virusului herpes simplex.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: