Acidificarea organismului este cauzata de medicamente, stres, exercitii fizice excesive si o alimentatie gresita. Dezacidificarea cere initial utilizarea produselor alcaline. Cu toate acestea, dieta afecteaza si procesul de dezacidificare. Acest lucru nu inseamna ca nu mai puteti manca nimic din tot ce preferati, ci doar ca o usoara ajustare a stilului de viata nu va strica. Mai ales daca vreti sa va mentineti sanatosi si la greutatea normala.
Raportul ideal este de 80% alimente alcaline si 20% alimente acide
Conform liniilor directoare, un raport 80-20 este cel mai bun. Adica 80% alimente alcaline si 20% alimente acide. Cu toate acestea, in practica, acest lucru este aproape imposibil. In societatea noastra occidentala, aproape toate alimentele au fost procesate si preambalate (de exemplu, mancaruri gata pentru consum).
Cand ne nastem, suntem compusi din 70% apa si 30% din minerale si oligoelemente. Aceste cantitati scad pe masura ce imbatranim si corpul produce mai multe deseuri acide. Organismul poate neutraliza si elimina acesti acizi prin organele excretoare. Cu toate acestea, nu toate deseurile pot fi evacuate, iar unele reziduuri acide raman in organism.
Remediul pentru acidificare este dezacidificarea. Corpul se dezacidizeaza atunci cand ingera alimente alcaline si este tratat cu produse alcaline. Exemple de produse alcaline sunt picaturile alcaline care controleaza valoarea pH-ului apei potabile, tabletelor alcaline si cremei alcaline. Un stil de viata alcalin contribuie la o viata mai sanatoasa.
Stiind ce alimente pot provoca deseuri acide in corp, oamenii pot sa reduca consumul acestora si sa consume mai multe alimente alcaline pentru a-si mentine sanatatea mai mult timp. Majoritatea oamenilor cred ca alimentele proaste sunt legate de alimentele grase, prajite, s-ar putea sa fiti surprinsi de lista alimentelor care sunt considerate alimente care formeaza acizi.
- Carne, peste, crustacee
- Produse lactate – lapte, oua, unt si branza
- Bauturi zaharoase – cafea, sifon si alcool
- Alimente procesate si rafinate
- Conserve
Alimentele alcaline care ne ajuta sa ne mentinem sanatosi
Consumand prea multe alimente care formeaza acid, provoaca mult stres asupra corpului nostru in incercarea de a detoxifia si neutraliza acei acizi inainte de a incepe sa ne otraveasca practic corpurile. Deci, ce alimente sunt alimente „sanatoase” si sunt considerate alimente alcaline?
- Toate legumele – crude sunt cele mai bune
- Frunze verzi – spanac, salata, broccoli si varza
- Dovleci
- Cartofi dulci
- Sfecla
- Ciuperci
- Nuci si seminte – nuca de cocos, migdale si chia
- Ceapa
- Usturoi
- Ghimbir si curcuma
- Grau si iarba de orz
- Fasole proaspata, mazare verde si fasole Lima
- Napi si Andive
- Avocado
- Ridiche alba si ridiche neagra
- Fenicul
- Lucerna
- Lecitina de soia pura
- Castravete
- Rosii
Baza dezacidificarii este utilizarea produselor de dezacidificare. Acestea sunt produse speciale, cum ar fi picaturi alcaline, sare de baie alcalina si ceai alcalin (coada-calului). Pe langa aceste produse alcaline, trebuie sa incercati sa consumati mai multe alimente alcaline. Mai sus aveti o lista cu cele mai alcaline alimente.
In timp ce aceste alimente ajuta la reducerea deseurilor acide care se acumuleaza in corp, asta nu inseamna ca ar trebui sa consumati doar alimente alcaline. De obicei, este recomandat sa ne straduim sa respectam regula 80/20. 80% alimente alcaline si 20% alimente care formeaza acid.
Invatarea de a adopta aceste modificari alimentare poate fi dificila, dar amintirea de a va trata corect corpul si de a-i oferi alimente sanatoase este esentiala in reducerea riscului de cancer de san si alte boli.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] In al doilea rand, chiar daca presupuneti ca alimentele pot modifica dramatic valoarea pH-ului sangelui sau a altor tesuturi, celulele canceroase nu sunt limitate la mediile acide. Vezi si: Tine la distanta bolile si kilogramele in plus cu aceasta dieta. Cele mai alcaline alimente […]