9.4 C
București
vineri, aprilie 26, 2024

Medicamente pe care sa nu le iei inainte de a te urca la volan

Daca luati un medicament, este sigur sa conduceti? Cel mai probabil, da. Desi majoritatea medicamentelor nu va afecteaza capacitatea de a conduce, unele medicamente cu prescriptie medicala si fara prescriptie medicala pot avea efecte secundare si pot provoca reactii care pot face ca vehiculele sa nu fie sigure.

Anumite medicamente dau somnolenta si greata dupa ce le luati

Stari precum somnolenta, vedere incetosata, ameteala, miscare incetinita, lesin, incapacitatea de concentrare sau de acordare a atentiei, greata, excitabilitate, pot aparea dupa ce luati anumite medicamente.

Unele medicamente va pot afecta conducerea un timp scurt dupa ce le luati. Pentru altii, efectele lor pot dura cateva ore, ba chiar a doua zi. Iar unele medicamente au un avertisment clar pentru a nu folosi utilaje grele – aceasta include conducerea unei masini.

Medicamente pentru dureri. Vinovatii evidenti sunt opiaceele precum morfina si codeina, care provoaca somnolenta, ameteli, euforie si dezorientare.

Cu toate acestea, exista o multime de medicamente, cum ar fi ibuprofenul, care nu provoaca somnolenta si ameteli, dar va pot reduce durerea pentru prima data in cateva zile si va determina indirect sa va relaxati, ceea ce va poate afecta timpul de coordonare si reactie.

Antihistaminice. Pe vremuri, toate medicamentele antihistaminice dadeau somnolenta. In zilele noastre, avem alegeri neplacute, precum Claritin, Allegra si Zyrtec. Problema este ca unii oameni considera ca toate antihistaminicele sunt sigure acum si uita sa citeasca eticheta.

Antidepresive. Unele antidepresive, cum ar fi Trazodona, Nefazodona si triciclicele pot provoca somnolenta si o intarziere a timpului de reactie la unii pacienti. Aceste doua sau trei secunde in plus pentru franare ar putea face toata diferenta.

Alte medicamente (Prozac, Celexa, Lexapro) pot provoca insomnii, ceea ce va va obosi incet si in timpul zilei. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa conduceti niciodata atunci cand luati antidepresive. Opriti-va din condus cateva zile cand incepeti prima data tratamentul, dar pentru majoritatea oamenilor, corpul se va aclimatiza. Daca descoperiti ca somnolenta nu dispare, incercati sa va luati medicamentele noaptea.

Medicamente pentru hipertensiune si pentru anxietate

Medicamente pentru hipertensiune. Acestea pot slabi oamenii obisnuiti cu o anumita tensiune si imediat cum incep tratamentul pot deveni usor confuzi si mai inceti ca de obicei. Cu timpul, se obisnuiesc si pot sa conduca linistiti.

Medicamente pentru anxietate. Medicamentele care se dau pe baza de reteta, cum ar fi Valium si Xanax, pot avea un efect tranchilizant care poate afecta timpul de judecata si reactie. Atentie, de asemenea, la asa-numitele produse naturale de somn sau de relaxare, bazate pe radacina de valeriana, de exemplu.

Picaturi de ochi. Acestea dau vedere incetosata si este bine sa le folositi dupa ce ati ajuns acasa sau sa stiti sigur ca nu trebuie sa conduceti cateva ore dupa ce le puneti.

Stimulente. Acestea includ cafea, bauturi energizante. Chiar daca vi se pare o idee buna sa beti un energizant inainte de a pleca la drum lung, aceasta nu este o idee prea stralucita. Tindem sa fim mult prea bine dispusi si sa nu mai dam atentie detaliilor importante in timp ce conducem.

Medicamente care stimuleaza functia sexuala. Acestea pot da iritabilitate, oboseala, somnelenta, excitabilitate.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole